İşte AK Parti Kayseri belediye başkan adayları

Kayseri'de AK Parti, yerel seçimler öncesi düzenlenen törenle 12 ilçede belediye başkan adayını açıkladı. Törende; Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bırakılan 4 ilçe belediye başkan adayı da tanıtıldı.

İşte AK Parti Kayseri belediye başkan adayları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
13 Ocak 2019 Pazar 19:18

AK Parti, Kayseri'de 12 belediye başkan adayını tanıttı, Cumhur İttifakı kapsamında 4 ilçede MHP'nin adayları desteklenecek.

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kadir Has Kongre Salonu'ndaki aday tanıtım toplantısında, bu coğrafyanın dünyanın merkezi olduğunu söyledi.

Bu coğrafyada kalmanın bedelinin çok pahalı olduğunu belirten Sorgun, bin yıl önce doğudan Moğolların, batıdan Haçlıların bu coğrafyaya geldiklerini hatırlattı.

Sorgun, şunları kaydetti:

"Yine o zaman hep beraber ittifak ederek, onları bu coğrafyadan defettik. Yüz yıl önce bütün şer güçler, bütün emperyalistler bu coğrafyayı işgal etmek için geldiler. Şu anda sınırlarımızda bütün şer güçleri var. Afganistan'ın çatısı çökmedi mi? Irak'ın çatısı çökmedi mi? Suriye'nin çatısı çökmedi mi? Yemen'in çatısı çökmedi mi? Libya'nın çatısı çökmedi mi? Şu anda Türkiye'nin çatısını çökertmek istiyorlar, sınırlarımızda onun için varlar. İttifak da bu çökertmeye karşı dimdik durmak için var.

Onun için uğraşıyorlar. Türkiye'nin de çatısı çökertilmek isteniyor. FETÖ'yü, PKK'yı, DEAŞ'ı, YPG'yi de bunun için kullanıyorlar, bizim çatımızı çökertmek için. İttifak bunun için çok önemli."

MHP İl Başkanı Serkan Tok da MHP ile AK Parti'nin 30 büyükşehir belediyesi ile ilçelerinde, Cumhur İttifakı'nın yapısına uygun olarak anlaştıklarını ve uzlaştıklarını anımsattı.

Programda AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğu ve AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da konuşma yaptı.

Sorgun, konuşmaların ardından 16 ilçe belediye başkanı adayını kürsüye davet etti. 

İşte AK Parti Kayseri belediye başkan adayları

Akkışla - Ayhan Arslan

Bünyan - Özkan Altun

Develi - Mehmet Cabbar

Felahiye - Vural Coşkun

Tomarza - Davut Şahin

Hacılar - Bilal Özdoğan

Yeşilhisar - Halit Taşyapan

İncesu - Zekeriya Karayol

Yahyalı - Esat Öztürk

Talas - Mustafa Yalçın

Kocasinan - Ahmet Çolakbayrakdar

Melikgazi - Hacı Mustafa Palancıoğlu

Pınarbaş - Memduh Uzunluoğlu (MHP, Cumhur İttifakı)

Sarıoğla - Bekir Ayyıldırım (MHP, Cumhur İttifakı)

Sarız - Baki Bayrak (MHP, Cumhur İttifakı)

Özvatan - Halit Demir (MHP, Cumhur İttifakı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce AK Parti'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı aday göstermişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar