Bakan Soylu’dan Büyükçekmece çıkışı: İspat etsinler, istifa etmeyen namerttir

Büyükçekmece’de polisin vatandaşlara yaklaşımıyla ilgili iddialar hakkında konuşan Bakan Soylu, “Türkiye'ye taahhüdümdür. İspat etsinler, istifa etmeyen namerttir. Bu kadar açık ve net" dedi.

Bakan Soylu’dan Büyükçekmece çıkışı: İspat etsinler, istifa etmeyen namerttir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Nisan 2019 Cumartesi 08:52

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, telefonla katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Büyükçekmece’deki polis operasyonunda değinen Soylu, polisin evleri gezerek seçmenlere yönelttikleri iddia edilen sorular hakkında, “Türkiye'ye taahhüdümdür. İspat etsinler, istifa etmeyen namerttir. Bu kadar açık ve net. Benim istifa etmemden de çok sevinecek CHP'liler de var, HDP'liler de var. Çok net söylüyorum, boş kağıdın altına imzamı atarım. İnfaz yaparken bu kadar acımasız bir şekilde bir infaz ortaya koymayalım" diye konuştu.

Büyükçekmece'deki idari ve adli tahkikata işaret eden Soylu, "Bu olayı yapanın hiç kusuru, günahı yok mu? Kusur ve günah orada sadece bu görevi alan ve gerçekleştirmeye çalışan polis kardeşlerimizin mi? Biraz insaf ve vicdan. Eğer siyasette birisi bir hata yapıyorsa, birisi kazanmak için bütün ilçeleri alt üst etmişse bizim yapmamız gereken partisine bakmadan ona karşı topyekün cephe alabilmek. 'Bu yanlış yapılmıştır.' diyebilmek" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, Büyükçekmece’de seçmenlerin polisin bir tutumuyla ilgili şikayette bulunmadığını söyledi.

Büyükçekmece’deki tartışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Soylu, “Bir polisimiz veya jandarma görevlimiz gidip 'Hangi partiye oy veriyorsunuz?' diye sormaz. Çünkü görevi o değil. Hem yükümlülüğü yok hem de böyle bir alışkanlığı yok zaten." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar