İmamoğlu'ndan seçim iptali açıklaması

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, kendisine destek amacıyla bir araya gelen CHP'li 55 il başkanıyla ortak açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan seçim iptali açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Nisan 2019 Salı 14:59

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 55 il başkanı, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde İstanbul'u resmi olmayan sonuçlara göre kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla bir araya geldi.

"3-5 acemi kendi koltuğunu kaybetme korkusunda"

“Günün sonunda YSK’nın süreçle ilgili en doğru kararı vereceğine inanıyoruz." diyen İmamoğlu, "Bir an önce sürecin toparlanması ve netlik kazanması adına sağlıklı adımlar atılması gerekiyor. Başka araçlara girenleri de görüyoruz. Kaybederek gitmenin demokrasinin doğallığı içinde olduğunu kabul etmenin en doğrusu olduğunu söylüyorum." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’na İstanbul’da seçimlerin iptali için yapılan başvurunun sorulması üzerine, "3-5 acemi kendi koltuğunu kaybetmek korkusunda olanlara tecrübeli olanların uyarıda bulunmasını tavsiye ederim." diyerek şöyle söyledi: "145 yıldır bu demokrasi için mücadele ediyoruz ama çok büyük hataları bu millet kaldırmaz. Bu seçimin sonucu belli, sokak da kabul etmiş durumda. Çok çalış 5 yıl sonra da sen kazan ya. Mızıkçı hakem gibi bana ne bana ne der durur. VAR sistemi kabul etti, hakem golü küybetti her iki takımın taraftarı da alkışlıyor. Ortada bir iki kişi olmaz olmaz diye mızıklıyor.”

Bahçeli'nin yeniden seçim açıklamasına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim sözleri üzerine İmamoğlu, "O zaman iki ayda bir seçim yapalım. Ne olacak Allah aşkına yazık günah. Demokrasinin gereği seçimi kaybeden gelip kazananın elini sıkması gerek, onu yerine getirsinler" dedi.

"Sayın Yavuz’un sözlerinin hiçbir değeri yok"

AK Parti sözcüsü Ali İhsan Yavuz'un açıklamaları üzerine ise şunları söyledi:

"Sayın Yavuz’un sözlerinin hiçbir değeri yok. Ben medyayı tehdit etmedim, bunların hiçbiri benim ruhumda yok. Ben bazı kurumlara ne kadar itibarlı olduklarını hatırlattım. Şu anda da medya kurumlarının sahibi odlmakla bize karşı sorumlu olduklarını hatırlattım. Üzülüyorum dedim size. Onlar bunu nasıl algıladılar bilemem. Biz sadece sayıyla bu seçimi kazanmadık, gönülleri de kazandık."

"Sayın Cumhurbaşkanı ile neden anlaşamayayım"

"Biz herkesi kucaklamak için geliyoruz. 'Sayın Cumhurbaşkanı ile anlaşabilir misin?' Neden anlaşamayayım. Ben bir daha ki seçimde oyunu alacağım onun. Sağduyulu aklıselim bir karara ve onu vereceğine inanıyoruz. Heyecandan yerimde duramıyorum. İki üç gün sonra inşallah Saraçhane’de buluşuruz. Benim terimle uğraşıyorlar. Ben her zaman terlerim, alın teri döküyorum."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar