için kaldı

Altaylı: İmamoğlu’na kim kaybettirir?

Yazar Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu’na seçimi kaybettirecek nedenleri yazdı.

Altaylı: İmamoğlu’na kim kaybettirir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
9 Mayıs 2019 Perşembe 14:58

YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası iptal edildi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ekrem İmamoğlu’na kaybettirecekleri kaleme aldı. Altaylı’nın yazısı şöyle;

“Okurlardan çokça mail geliyor.

Tanıyanlar arıyor.

Yolda gören soruyor:

“Seçimin iptal edileceğini ve yenileceğini ilk günden tahmin ettin. 23 Haziran’da kim kazanır onu da söyle bakalım.”

Sandıktan ne çıkacağını söylemek için kâhin olmak bile yetmez.

Hele Türkiye’de…

Makul olanın ne olduğunu yazdım dün, 1977 Konya seçimini hatırlatarak.

Kesin mi?

Değil elbet.

Açık söyleyeyim, İmamoğlu’na seçimi kaybettirecek bazı faktörler var. Bu faktörlerin AK Parti ile uzak yakın alakası yok.

Ekrem İmamoğlu, tekrarlanacak seçimde nasıl kaybedebilir, madde madde yazayım:

En önemli madde bu. Kaybederse bundan kaybeder Ekrem İmamoğlu. Yılmaz Özdil gibi bazı yazarlar “İmamoğlu kazanacak, arkasından erken genel seçim gelecek. 2020’ye kalmadan Erdoğan gidecek” diye birkaç yazı daha yazarsa İmamoğlu kaybeder.

Bazı CHP’liler ve veya kendini muhalif olarak konumlayan kimileri İmamoğlu’nun yumuşak ve birleştirici dili yerine geçmişten gelen ayrıştırıcı dili kullanırlarsa, toplumda bir rövanş hissi yaratırlarsa İmamoğlu kaybeder.

31 Mart seçiminde İmamoğlu İstanbul’da yumuşak bir dil kullanmış, buna karşılık AK Parti ülke sathında sert ve karşıtlık üzerine konumlanmış bir söylem tutturmuştu. Bu söylemin İstanbul’da seçime mal olabileceğini Binali Yıldırım bile görüyordu ve yumuşak bir dil kullanıyordu. Eğer 23 Haziran seçimi öncesi İmamoğlu ve CHP’liler dili sertleştirir, kucaklayıcı olmaktan uzaklaşırlarsa kaybederler. Çünkü AK Parti bu kez yumuşak bir üslup kullanmayı planlıyor.

23 Haziran’a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a kamp kuracak. Seçimin Erdoğan ile İmamoğlu arasında geçmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu ile değil.

CHP 31 Mart’ta olduğu gibi 23 Haziran’da da sandıklara sahip çıkmalı. Tek atımlık barut olmamalı.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar