Ekrem İmamoğlu görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, devir teslim töreni için şu sıralarda Saraçhane'deki İBB binasına geldi. İmamoğlu görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı.

Ekrem İmamoğlu görevi Mevlüt Uysal'dan devraldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
17 Nisan 2019 Çarşamba 18:08

Maltepe İlçesinin birleştirme tutanaklarının Çağlayan Adliyesi'ndeki il seçim kuruluna ulaşmasının ardından yapılan değerlendirme toplantısından karar çıktı. İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesine hükmetti ve mazbata İmamoğlu'na teslim edildi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB binasının önünde konuştu. İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- İstanbul'daki bu süreç biraz farklı, hızlı, değişik bir biçimde işledi bugün. Şu an itibariyle sizinle önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum. Öncelikle sizlerle birkaç cümle paylaşacağım. Daha sonra Mevlüt Uysal'dan görevi alacağım, oradan fotoğraf servis edeceğiz.

- Aynı zamanda, oldukça kalabalık her anında bize yardımcı olan birçok parti üst düzey yöneticilerimiz var, yüzlerce insan bize katkı sundu. Yukarıda küçük bir makam odası var.

- Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu haftasonu cumartesi ya da pazartesi günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak.

 İBB Başkanı İmamoğlu, Mevlüt Uysal'dan görevi ve mührü devraldıktan sonra belediye binası önünde seçim otobüsünden kalabalığa hitap etti: 

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

- Cumhuriyetten, Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçmedik.

- Kimsenin hakkını yemedim, kimsenin hakkını da yedirmeyeceğim.

- Küskünlüklerinizi bir kenara bırakın, bu şehrin insanlarını kucaklayan bir anlayışa hep birlikte sahip olalım.

- Kişilere, gruplara, ona buna hizmeti reddediyoruz. Biz, insanlara hizmet etmeye geliyoruz.

- Çocuklarımın huzurunda söz veriyorum, bu şehrin çocukları benim çocuklarım. Eşimin huzurunda söz veriyorum, bu şehir kadın dostu bir şehir olacak.

- Ben sizlerin, oy versin vermesin belediye başkanıyım. Ben bu şehrin her insanının yol arkadaşlığına talibim.

- Değerli hemşehrilerim, ben de sizden söz istiyorum. Bir gün hata yapabilirim, ayağım tökezleyip yere düşebilirim. Benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız?

- 17 günlük süreçte, oy çuvallarının başında bekleyen vatandaşlara teşekkür ediyorum.

- Partim Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ediyorum, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. İttifakımız olan ve her zaman yanımızda dimdik duran İYİ Parti ve Meral Akşener'e teşekkür ediyorum.

- Sizleri boş işlerle meşgul etmeyeceğiz. Her birinizin emeğine, birikimine, tecrübesine mutlaka ihtiyacımız var. Size katılımcılık vaat ediyorum. Size, şeffaflık vaat ediyorum, size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar