Kılıçdaroğlu açıkladı! HDP ile iş birliği olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, HDP ile iş birliği olacak mı? sorusunu da yanıtladı.

Kılıçdaroğlu açıkladı! HDP ile iş birliği olacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
1 Şubat 2019 Cuma 10:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu HDP ile iş birliği olacak mı? sorusuna şu yanıt verdi:

“Bütün siyasi partilere saygı duyuyoruz. YSK karar vermiş seçimlere giriyorlar. Her siyasal partinin kendi karar organları var. Bu seçimlerde ittifak yok iş birliği var. İYİ Parti ile iş birliği yapıyoruz. Saadet Partisi ile dirsek temasımız var. Dolayısıyla biz sandıkta ittifak yapacağız. Tüm siyasal partilere geçmişte kime oy verirse bu seçimde diyoruz ki gelin CHP’ye oy verin.

“Duygusal nedenle böyle bir şey yapması doğru değil”

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı sırasında sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini duyuran, ancak birkaç saat içinde kararından geri adım atan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Parti içi tartışmaları kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum. Bizim partimiz bir ailedir ve kendi içinde tartışmalar olabilir. Canan hanımın da böyle duygusal bir tweet attığını biliyorum ve sonra vazgeçtiğini biliyorum. İstifa etmemeli. Halka şunu söyledim, atılan tweetin doğru olmadığını söyledim. Bir il başkanının duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil” dedi

“Soyer'i yıpratmak için çaba harcıyorlar”

Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Tunç Soyer'e babası üzerinden yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.

"Soyer'e yapılan eleştiriler haksız. Yıpratmak için çaba harcıyorlar, İzmir halkı, gerçekleri bilen bir halktır. Babasından ötür çocuklar neden yargılanır? Erdoğan her ortamda inancı siyasete alet etmiyor mu?" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Veda hutbesi, bakın ne diyor baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. Eğer bir insan gerçek anlamda inançlı ise bir oğul babası yüzünden suçlanamaz. Sayın Yaşar Okuyan bana geldi ve dedi ki "O davada ölümle yargılananlardan biri benim ama gidip oyumu vereceğim" dedi. Bu suçlamalar ortaçağ zihniyeti demektir, demokrasi kültürünün olmaması demektir. Tunç Soyer orada, belediye başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yaptığı sürede hiçbir şeyle suçlayamıyorlar. Tunç Soyer'i kalkıp da bunun üzerinden karalamak, gölgelemek akıl mantık alacak şey değil. Babasının yaptıklarından dolayı suçlanamaz ve ödüllendirilemez. Tunç Soyer çalışkan, azimli, çağdaş, Atatürkçü, sosyal demokrat birisi.”

“Elbette ki kadın aday olmalı”

Kılıçdaroğlu, kadın adayların sayıca az olmasına ilişkin kendilerine yöneltilen eleştiriye "Son derece haklı. Bunu ben zaman zaman arkadaşlarıma da söylüyorum. Kadın aday istiyoruz, kadın arkadaşlar da erkek arkadaşların isimlerini öneriyor" yanıtını verdi. "Kalkıp da sizin binlerce adayı birebir tanıma şansınız yok. Çoğuyla muhatap olamıyorsunuz, kim bilir belde halkı bilir" diyen Kılıçdaroğlu, "Onlara göre bir sıralama yapıyoruz. Birden fazla parametrenin bir araya gelmesiyle biz aday belirliyoruz. Ben de kadın aday istiyorum. illerden, ilçelerden, anketlerden bize olumlu sonuçlar gelmesi lazım ki biz belirleyelim. Elbette ki kadın aday olmalı" ifadesini kullandı.

Alper Taş ve Mehmet Kocadon açıklaması

Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın adının geçtiği iddiası için Kılıçdaroğlu, "Alper Taş genç ve dinamik bir isim, adayımız olabilir" dedi.

CHP Parti Meclisi'nde onaylanmayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hakkında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Onay almayan adaylar Parti Meclisi'nde yeniden gündeme gelebilir" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar