Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük'te soruları cevapladı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük'te soruları cevapladı.

Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük'te soruları cevapladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
4 Şubat 2019 Pazartesi 20:29

CHP'nin istanbul büyükşehir belediye başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu, Ekşi Sözlük'te soru-cevap etkinliği gerçekleştirdi. Bilgisayar başında Ekşi Sözlük yazarları'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Toplu taşımalarda indirim müjdesi

"Merhaba, ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu. bu güzel şehrimiz İstanbul için aklınıza gelen her soruyu sorabilirsiniz. Cevaplamak için elimden geleni yapacağım." diyerek başlayan İmamoğlu'na bir Ekşi Sözlük yazarı "Başkan olursanız otobüs, metro, metrobüs vs. toplu taşıma araçlarının ücretlerinde indirim uygulayacak mısınız?" diye sordu.

İmamoğlu, "Duyurduk, uyguluyoruz." diyerek şöyle devam etti: "Gençler 50 lira aylık, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere bedava. Hatta 6 yaşa kadar olan ücretsiz 12 yaş sınırına çıkarıldı. Sürprizlerimiz devam edebilir."

"Soyadınızı değiştirmeyi hiç düşündünüz mü?"

Bir yazarın, soyadını değiştirmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki sorusuna, "Soyadımdan çok memnunum" yanıtı veren İmamoğlu, "Youtube'daki reklamlarınızda neden hep başörtülü bayanları görüyoruz? Kasıtlı yapılan bir şey mi yoksa tamamen tesadüf mü?" sorusuna ise, "Açıkçası çevremizde kim varsa görüntüler de onlar. Bir de bırakalım artık şu başörtülü, başörtüsüz var kısmını. Toplulumuzda olan herkes görüntülerde var." yanıtını verdi.

İmamoğlu'na sorulan sorular ve yanıtlarından öne çıkanlar ise şöyle:

- İstanbul ile ilgili en büyük hayaliniz nedir?

E.İ.- İstanbul çok güvenli bir şehir ve dünyanın göz bebeği olduğunda dünyanın her yerinden insanların akın akın geldiği bir İstanbul hayal ediyorum.

"HDP seçmenini kazanmak için ne yapacaksınız?"

- Malum, HDP İstanbul ve birkaç büyükşehirde seçime girmeyecek. Siz HDP seçmenini kazanmak için ne gibi söylemlerde bulunacaksınız? Bir plan ve projeniz var mı?

E.İ.- Tüm söylemlerim İstanbul'da yaşayan herkes için. HDP seçmeni de İstanbul'da yaşıyor. Biz seçmenleri partilerine göre ayırmadık, ayırmayacağız.

"Hükümetin partisinden olmadığınız için..."

- Merhaba Ekrem bey. İBB Başkanı oldunuz varsayalım. Hükümetin partisinden olmadığınız için bütçeden belediyeye düşen ödenek hakkında sıkıntı yaşar mısınız?

E.İ.- Bu asla mümkün değil. Bütçe ve hazine yönetimi diye bir şey var. O pay mutlaka büyükşehirin hesabına yatmak zorunda. Buna kimse dokunamaz. Yanı sıra, İstanbul kaynakları olan bir kent. Biz şunu da vaat ediyoruz; merkezi yönetime yük olan bir İstanbul değil, işini kolaylaştıran bir İstanbul... Çokça karar alındı, artık kararı İstanbul kendisi alacak. Bütçe yönetimi kendisi başaracak, Ankara'ya yük olmayacak ve hatta Türkiye'nin birçok yerine katkı sunacak.

"Başkanı olmadığım 2019'un iki aylık farkını da ödeyeceğim"

- CHP belediyelerinin AKP belediyelerine göre, en azından İstanbul'a göre daha kabul edilebilir maaş verdiğini biliyoruz. Başkan olursanız belediye personel maaşlarını artırmayı düşünecek misiniz?

E.İ.- Kesinlikle, 2200 tl asgari ücret sürecini Beylikdüzü'nde başlattık. Aynı süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğum gün itibarıyla başlatacağım. Hatta başkanı olmadığım 2019'un iki aylık farkını da ödeyeceğim. Asla asgari ücret, istanbul'daki 4 kişilik ailenin açlık sınırının altına düşmeyecek.

"Torunu olanlar dinlenmeli"

- Torununuz var mı? Yoksa spikerler ne soracaklar size?

E.İ.- Üç çocuğum var. Torun olacak yaşta mıyım tam anlamadım ama en azından şunu biliyorum; Torunu olanlar dinlenmeli. :) Benim gibiler tam enerjisiyle istanbul'a hizmet etmeli.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar