Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oy istedim

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Beştepe'de bir araya geldi. Görüşme 50 dakika sürdü.

Ekrem İmamoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oy istedim
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
10 Ocak 2019 Perşembe 16:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul 50 dakika sürdü.

"Dikey yapılaşma konusunda aynı fikirdeyiz"

Görüşmede genel anlamda İstanbul’u konuştuklarını vurgulayan İmamoğlu, “Özellikle bizim de kendi çalışmalarımızda olan kendilerine bu anlamdaki kaygılarımızı sorduğumuz dikey yapılaşma konusunda İstanbul’un bir dönüşüme muhtaç olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Göreve ilk başladığı yıllardaki, sadece hizmeti değil, o dönemdeki kendi dönemleriyle ilgili ilgi alaka, vatandaşla ilgili iletişim kurmadaki başarılarından bahsettiler. Ben de bunu teyit ettim, o dönem İstanbul’da yaşayan birisi olarak o dönemin şahidiyim.İyi diyaloglar mutlaka iz bırakır, bunu beyan ettim kendilerine. Ben de herkese eşit mesafede durarak hizmet götürmeyi felsefe edindiğimi belirttim” dedi.

"Kendisinin de oyunu istedim"

İmamoğlu, “Seçimin adil bir ortamda geçmesini temenni ettik. Kendi niyetlerimizi ilettik. Proje için erken. İhtiyaç duyulursa biz zaman içinde projelerimizi anlatmaktan zevk duyarız. Kendisi de İstanbullu ben açıkçası kendisinin de oyunu istedim” dedi.

Heykel tartışması

Tartışmalara neden olan Beylikdüzü’ndeki heykelle ilgili de İmamoğlu, “Fırsat bulursam kendilerine bu konuyu izah etmek istediğimi beyan etmiştim, kendisine izah ettim. Bu tür konuların siyasi ortam gereği konuşulabileceğini, bilgi sahibi olmasını istediğimi ilettim, kendilerine izahta bulundum sanıyorum yeterli bilgiye sahip oldular” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar