için kaldı

CHP'li Soyer tekerlekli sandalyeyle gezdi

İzmir'de, Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, engellilerin sorunlarının farkına varılması için tekerlekli sandalye ile sokaklarda gezdi.

CHP'li Soyer tekerlekli sandalyeyle gezdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
9 Mart 2019 Cumartesi 18:56

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tekerlekli sandalye kullandı. Konak ilçesindeki Kültürpark'ın Lozan kapısında, Özel Kalem Müdürü Nur Özgül'ün de aralarında yer aldığı engellilerle buluşan Tunç Soyer, ardından yola çıktı. Özgül ve engellilerle birlikte Lozan Meydanı'ndan tekerlekli sandalye ile tramvaya binen Soyer, Alsancak semtinde bulunan Hocazade Camisi durağında indi. Kaldırımlardan tekerlekli sandalye ile yol alan Soyer, zaman zaman zor anlar yaşadı. Yüksek kaldırımları çıkmakta zorlanan Soyer, kaldırım işgallerini aşmak için de hayli ter döktü. Tekerlekli sandalye ile Gündoğdu Meydanı'na gelen Soyer, burada gazetecilere açıklama yaptı.

30 ilçede engelsiz birimlerini, engelliler ile birlikte yürütülen çalışmaları mutlaka daha da güçlendireceklerini söyleyen Tunç Soyer, şöyle dedi: "Bu şehirde yaşarken onların da gurur duymalarını, mutlu olmalarını sağlayacağız. Bunlar, gerçekten mümkün. Küçük dokunuşlar ile düzeltilebilecek şeyler. Ama asıl mesele, İzmir'de yaşayan herkesin bu farkındalığa sahip olması lazım. Herkesin, engellilerin kentte mazur kaldığı sıkıntılardan haberdar olması lazım. Bu, Büyükşehire de değişimi daha iyi yapması için fırsat verecektir. Ben inanıyorum, engelli kardeşlerimizin yüzleri daha çok gülecek. Onların bu şehirde daha mutlu ve huzurlu yaşadığını görmek bizi de çok gururlandıracak."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar