için kaldı

CHP'den HDP ile ittifak açıklaması

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in ailesi hakkındaki eleştirilere, "İnsanların geçmişine, babasına, sülalesine bakıp buradan bir husumet çıkarmaya çalışmak çaresizliğin ta kendisidir" yanıtını verdi.

CHP'den HDP ile ittifak açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
29 Ocak 2019 Salı 18:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken bir basın toplantısı düzenledi.

HDP ile ittifak açıklaması

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Öztrak, HDP’nin 3 büyükşehirden aday çıkarmamasının CHP – İYİ Parti işbirliğine destek olarak yorumlandığının hatırlatılması üzerine, “Bizim kiminle işbirliği yaptığımız, kiminle ittifak yaptığımız genel başkanlarımız tarafından açıklandı. Biz kimseden bir şey gizlemiyoruz. Ama kimse bizden niyet okumamızı beklemesin. Bir yerlerden ‘ben aday çıkarmıyorum' diyorsa bir parti bu onun kendi iç işidir. CHP ile İYİ Parti Milli bir işbirliği gerçekleştirmiştir. Şimdi bu işbirliğinin sandıkta çok büyük bir milli mutabakata dönmesini bekliyoruz. bu çerçevede başta AK Parti'ye oy verenler olmak üzere MHP'nin de HDP'nin de diğer tüm partilere oy veren seçmenlerin oylarına talibiz. 57 milyon seçmenin tamamının oyuna talibiz” açıklamasında bulundu.

Öztrak, Tunç Soyer eleştirilerine yanıt verdi

İzmir adayı Tunç Soyer’e yönelik eleştirilerin sorulması üzerine Öztrak, “Tunç Soyer İzmir’de çok ciddi heyecan oluşturan, tüm İzmirlileri kucaklamaya hazır olan İzmir'in hiçbir ilçesi arasında ayrım yapmadan İzmir'de dünyanın en gelişmiş yaşam standartlarını gerçekleştirebilecek bir kadroyla harekete geçiyor. İzmirliler de bunu görmüş vaziyette. İktidarın telaşı da bundan. Yani insanların geçmişine, babasına, sülalesine bakıp buradan bir husumet çıkarmaya çalışmak çaresizliğin ta kendisidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar