Millet İttifakı'nda fikir ayrılığı

Yerel seçimlere ittifak yaparak girecek olan CHP ve İYİ Parti arasında fikir ayrılığı olduğu öne sürüldü. İki, partinin bazı ilçelerde anlaşamadığı iddia edildi.

Millet İttifakı'nda fikir ayrılığı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
21 Ocak 2019 Pazartesi 11:59

CHP ve İYİ Parti 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ittifak yaparak girecekler. İki partinin bazı yerlerde fikir ayrılığı yaşadığı iddia edildi

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın kulislerden aktardığına göre CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmeler tamamlanırken, iş birliğinin kapsamına ilişkin bir protokol hazırlığı yapıldığı da kaydedildi.

İki parti arasında, bazı metropol ilçelerde çıkan görüş ayrılığında hala bir sonuç alınamadığı belirtildi. Bu konuda iki parti liderinin devreye girdiği öğrenildi.

İki lider telefonla görüştü

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, telefonla görüştü. İki liderin görüşmede görüş ayrılığı yaşanan ilçelerle ilgili değerlendirme yaptığı öğrenildi.

İki parti arasında Ankara'nın Etimesgut, Muğla'nın Bodrum, Denizli'nin Pamukkale, Kocaeli'nin Çayırova ve Bursa'nın Osmangazi ilçelerinde uzlaşı çıkmazken, söz konusu ilçelerde yaşanan görüş ayrılıkları bulundukları kentlerdeki diğer ilçeleri de kısmen etkiledi.

İki parti İstanbul ve İzmir'in ilçeleri konusunda da bir anlaşma sağlayamadı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar