için kaldı

CHP ile ÖDP arasında Beyoğlu ittifakı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Beyoğlu İlçe Belediye Başkan adayı olarak dillendirdiği ÖDP'li Alper Taş konuyla ilgili konuştu. Teklifin Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini söyleyen Taş, "Biz değerlendirmemizi yaptık, ilettik. Gelen hava olumlu." dedi. İşte Taş'ın açıklamaları...

CHP ile ÖDP arasında Beyoğlu ittifakı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
1 Şubat 2019 Cuma 20:41

FOX TV'deki “Çalar Saat” isimli programda gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'nin Beyoğlu adayı olarak ÖDP Genel Başkanı Alper Taş sizin gönlünüzdeki isimmiş. Yarın PM'ye onun ismini mi getireceksiniz?" şeklindeki soruya "Olabilir. Alper Bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu'na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız" şeklinde yanıt vermişti.

"Teklif Kılıçdaroğlu'ndan geldi"

konuyla ilgili ODATV'ye konuşan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili teklifin Kılıçdaroğlu’ndan geldiğini ifade ederek, “Kemal Bey’in kendisiyle görüşmedik ama Kemal Bey adına Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na ilişkin teklif geldi. Biz de durumu arkadaşlarımızla, çevremizle değerlendireceğimizi kendilerine ilettik. Kemal Bey de bugün düşüncesini televizyonda beyan etti” ifadelerini kullandı.

"Beyoğlu İstanbul’un kalbi"

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun teklifi ile ilgili, “Biz değerlendirmemizi yaptık, ilettik. Gelen hava olumlu. İstişare sürecimiz devam ediyor. Yarın CHP’nin PM’si var, o süreye kadar gerekli şeyleri hallederiz” diyen ÖDP’li Alper Taş, “Neden Beyoğlu” sorumuza ise şöyle yanıt verdi:

“Bize Şişli’yi Beşiktaş’ı, her hangi bir ilçeyi önerselerdi, asla üzerinde düşünmezdik. Çünkü bizim meselemiz bir yerden Belediye Başkan adaylığı olsun değil. Bizim meselemiz; topluma, halka, Türkiye’ye seslenebilmek. Başka bir kent anlayışını ifade edebilmek, kendi dünyamızı, değerlerimizi topluma taşıyabilmek. Beyoğlu, İstanbul’un kalbi niteliğindeki yer olması açısından ve Türkiye toplumunun farklı renklerine seslenebilmek açısından laboratuar bir yer. Beyoğlu, kendimizin de içinde olduğu toplumsal mücadeleler açısından da çok önemli bir merkez.

Çamaş’ta ve Beyoğlu'nda ittifak

CHP ile Beyoğlu yerelinde ittifak yapıldığını söyleyen Alper Taş, “Bizim CHP ile bu düzeyde ilişki kurduğumuz bir yer Beyoğlu ise bir yer de Ordu’nun Çamaş ilçesi… İki yerde bu manada ittifak kurduk. Çamaş’ta da bizim ilçe başkanımız CHP’den seçime giriyor” dedi.

"Türkiye düzeyine yayılan bir ittifak zeminimiz yok”

ÖDP’nin asıl amacının hem seçim sürecinde hem de seçimlerin dışında AK Parti-MHP bloğunu geriletmek olduğunu anlatan Alper Taş, CHP’ye ilişkin, “Bütün Türkiye düzeyine yayılan bir ittifak zeminimiz yok” dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar