CHP ile İYİ Parti arasında 3 büyükşehirde anlaşmazlık

Yerel seçimler yaklaşırken CHP ve İYİ Parti arasından 3 büyükşehirde sorun yaşandığı ileri sürüldü. CHP kulislerinde, İYİ Parti ile özellikle Ankara, Mersin ve Antalya özelinde hala bir anlaşma sağlanamaması bir "tıkanıklık" olarak yorumlandı

CHP ile İYİ Parti arasında 3 büyükşehirde anlaşmazlık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
28 Kasım 2018 Çarşamba 08:33

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler yaklaşırken partiler de çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti ve MHP ittifak yapacaklarını belirtirken CHP- İYİ Parti arasında da görüşmeler devam ediyor. Saadet Partisi ise bazı yerlerde ‘dirsek teması’ olabileceğini belirtti.

CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmelerde bazı illerde sorun yaşlandığı belirtildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre,  CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlere yönelik iş birliği yapılması amacıyla gerçekleştirilen temaslarda Ankara, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri nedeniyle ‘tıkanıklık yaşandığı’ öğrenildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret etmesinin ardından iki parti arasında başlayan görüşmeler yaklaşık 2 haftadır devam ediyor.

Anlaşmazlık ortaya çıktı

Görüşmelerin iki haftadır devam etmesine karşın herhangi bir sonuç alınamamasının başında üç büyükşehir belediyesi üzerinde yaşanan anlaşmazlığın geldiği öğrenildi. İYİ Parti'nin Ankara, Antalya ve Mersin'de iş birliği yapılarak CHP'nin aday çıkarmamasını talep ettiği, CHP'nin ise söz konusu üç büyükşehir belediyesini ancak CHP'li bir adayın yarışması durumunda kazanılabileceği görüşünde olduğu öğrenildi.

İYİ Parti Ankara’da ısrarcı

İYİ Parti'nin özellikle Ankara'da ısrarcı olduğu, ancak CHP'nin de İYİ Parti adayının Ankara'yı kazanamayacağı görüşünde olduğu ifade ediliyor. CHP'nin İYİ Parti'ye Manisa, Konya, Kayseri, Kocaeli, Denizli ve Isparta'da iş birliği önerdiği kaydediliyor.

Bu hafta içinde CHP ile İYİ Parti arasında bir ya da iki görüşmenin gerçekleştirileceği belirtiliyor. İki parti arasındaki anlaşmazlığın aşılamaması durumunda CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde herhangi bir işbirliğinin olmayacağı, görüşmelerin sonlandırılacağı ifade ediliyor.

CHP'nin önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında da İYİ Parti'yle yürütülen görüşmelere yönelik eleştiriler dile getirildiği öğrenildi. Bazı CHP yöneticilerinin, yerel seçimlere işbirliğiyle değil her partinin kendi adayıyla girmesinin daha iyi olacağı görüşünü savunduğu belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar