için kaldı

Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıkladı

CHP 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki adaylarını tanıtacak ve 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı.

Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
10 Şubat 2019 Pazar 11:29

Ankara Kapalı Spor Salonu'nda saat 11.00’da başlayan tanıtım etkinliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin üç büyükşehir belediye başkan adaylarının ortasına yerini aldı.

Kılıçdaroğlu, salonda partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ile beraber oturdu.

CHP'nin 31 Mart yerel seçim sloganı “Martın sonu bahar” olarak belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu ülkede herkesin ekmeğe ihtiyacı var"

- Bu ülkenin adalete ihtiyacı var, bu ülkenin hakka ve hukuka ihtiyacı var. Bu ülkede herkesin ekmeğe ihtiyacı var, işe ihtiyacı var. O nedenle biz bu güzel coğrafyayı cennete dönüştürmek için mücadele edeceğiz.

"Herkes alana çıkacak"

- Bu toplantıdan sonra il başkanları, ilçe başkanları, belde yetkilileri, milletvekilleri, belediye başkanlarımız, eski belediye başkanlarımız… Herkes alana çıkacak, herkes!

İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne selam

- Bu süreçte İYİ Parti’yle birlikte Türkiye genelinde işbirliği yaptık. Bu vesileyle Sayın Akşener’e ve İYİ Partili kardeşlerimize buradan sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.

- Saadet Partisi’yle dirsek teması yaptık. Başta Sayın Karamollaoğlu olmak üzere, tüm Saadet Partili kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum.

"Tarımı mahvettiler"

- Türkiye'yi üretimden kopardılar, üretmeyen Türkiye oldu. Tarımı mahvettiler. Size bazı rakamlar vereceğim, bu rakamları söylerken için acıyor: Buğday üretiyoruz kilosunu 96 kuruştan alıyorlar ama yurtdışından 1 lira 36 kuruşa alıyorlar. Sadece buğday değil, mısırda fasulyede soyada aynı gerçek var.

"Trump emrediyor siz bırakıyorsunuz"

- Türkiye siyasal olarak bağımsız olmakla birlikte ekonomik bağımsızlığını kaybetmiştir. Amerikan başkanı tweet atıyor hemen mahkeme toplanıyor. Hani bu ülkede adalet vardı. Trump emrediyor siz bırakıyorsunuz, Merkel emrediyor siz bırakıyorsunuz. Bu ülkenin akademisyenlerini, gençlerini bırakmıyorsunuz.

Dolar tepkisi

- Yandaşa köprü hastane tünel ihalelerini dolarla veriyorsun bunları hiç anlatmıyorsun marketçiyi suçluyorsun. Garanti ihalelerin hepsi dolarla ama Türk Lirasıyla iş yapan markertçi daima suçlu. 

İşte 12 maddelik seçim bildirgesi

1- Hoşgörülü ve saygılı kentler: Kimsenin kimliğine, inancına bakmadan eşit davranacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacak. Hiçbir ayrımcılık yapmayacak.

2- Hakça paylaşan kentler:Rant bütün kentlerde vardır. Rantı hakça bölüştüğünüz zaman hiçbir sorun yoktur. Biz rantın hakça bölüşülmesini istiyoruz.

3- Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler: Biz halktan vergi topluyoruz, harcadığımız her kuruşun hesabını vermek namus borcumuzdur.

4- Yoksulluğu yenen kentler:Asgari ücret alan işçi kardeşlerime sesleniyorum. 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücret 2 bin 200 liradır. Sen 2 bin 200 lira almak istiyorsan, oyunu CHP’ye vereceksin.

5-Üreten ve istihdam yaratan kentleri yaratacağız.

6- Yenilikçi ve akıllı kentler.

7-Ulaşımı çözeceğiz. İstanbullunun yüzde ellisi en büyük sorununu ulaşım ve trafik diyor.

8- Kentleri nefes alan kentler haline getireceğiz.

9– Engelliler, yoksullar için pozitif ayrımcılık yapacağız.

10-Kültür ve sanatı geliştiren kentler: Kentin sanatı, sporu vardır bunları yaşayacaksınız.

11- Doğa dostu kentler: Bizim dışımızdaki bütün canlıları da koruyacağız. Onları da besleyeceğiz.

12- Biz işçisi, sanayicisi, çiftçi velhasıl tüm yurttaşlarımız ile birlikte mutlu yaşamak istiyoruz. Biz bunun sözünü veriyoruz. Başarmak zorundayız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar