için kaldı

İmamoğlu: Bütün anketlerde önde çıktım

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, 80’e yakın anket yaptırdığını söyledi. İmamoğlu bu anketlerde hep önde çıktığını belirtti.

İmamoğlu: Bütün anketlerde önde çıktım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Mart 2019 Çarşamba 10:18

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Ekrem İmamoğlu ile yaptığı röportajı köşesine taşıdı. İmamoğlu’nun çok yoğun bir şekilde anketlerle ilgilendiğini söyleyen Öztürk, İmamoğlu’nun anket rakamlarını açıklamak istemediğini aktardı.

İmamoğlu anketler hakkında, “On yıllık siyasi yaşamımda anketlere hiç bu kadar inanasım olmamıştı. Adaylığımın konuşulduğu günden bu yana 3,5 aylık sürede, 80'e yakın anket yaptırdım. Bu anketlerde önde çıkıyorum” ifadelerini kullandı.

“İstanbullunun beni tercih edeceğini düşünüyorum”

İmamoğlu, Kemal Öztürk’ün ‘Karşısında milletvekilliği, bakanlık, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, tecrübeli ve marka bir isim var. Peki seçmen neden İmamoğlu'nu tercih etsin?’ sorusuna “Kendileri de ifade etti, ununu elemiş, eleğini asmış bir konumda gibi algılanıyor Binali Bey. Ben 5 yıl siyaset yapmış, beş yıl da belediye başkanlığı yapmış, tüm tecrübelerini hissetmiş kişiyim. 48 yaşındayım. İş, sosyal, siyasi yaşamım, eğitimim tümüyle birikim dolu. Bir de enerjimiz buna müsait. Dolayısı ile İstanbullunun beni tercih edeceğini düşünüyorum” yanıtını verdi

İmamoğlu parti içindeki tartışmalar için ise şu açıklamayı yaptı:

“Partimizde çokça yaşanan bir durum bu tartışmalar. Çok sesliliğin yansımasıdır. Partimizin tecrübesi bu durumları hızla toparlayacak bir kapasiteye sahip. Bir yönüyle de partinin kendi kurumsallığı ile yerel yönetim tarafını biraz birbirinden ayırmak gerekir. Çok iç içe entegre olduğu takdirde işte tam da o tehlikeli kelimeyle buluşturmuş oluyorsunuz: Partizanlık”

 Genel Başkanlığa aday olacak mı?

 CHP Genel Başkanlığı’na aday olup olmayacağı konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben siyasi yol haritasının ya da siyasi kariyerin kişisel taleple oluşacağını düşünmüyorum. Kişisel talebe döndüğü andan itibaren kaybetmeye başlarsınız. Şu sürece kadar benim dışımdaki aktörler yol haritamı belirledi. Bazen toplum oldu, bazen partimin kurulları, kişileri oldu. Bundan sonra yol haritamı kendim belirlemem. Allah ömür verirse ben süreç içerisinde talepkâr olmayacağım. İnsanlar yön verdiği noktada marifetimin uygun olduğu her sürece hazırım”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Ihsan En beğenilen yorum
Eder eder çok bilmişsin be namaz
Breck
Anketlere güven mi olur