için kaldı

Burhanettin Kocamaz aday olacak mı?

İYİ Parti’de listelerin geç verilmesi ile aday olamayan ve DP listesinden aday gösterilen Burhanettin Kocamaz için Mersin İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz kabul edildi. Kurulun kararına göre Kocamaz aday olamıyor.

Burhanettin Kocamaz aday olacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
25 Şubat 2019 Pazartesi 16:05

MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen fakat listelerin YSK’ye geç verilmesiyle aday olamayan Burhanettin Kocamaz Demokrat Parti’den aday gösterilmişti.

Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz’ın Demokrat Parti’den Büyükşehir adaylığına yapılan itirazları bugün değerlendirdi. Seçim Kurulu, değerlendirme sonucunda yapılan 5 itirazı kabul ederek Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdi. İl Seçim Kurulu kararında Kocamaz’ın ne İYİ Parti’den ne DP’den ne de bağımsız olarak aday olamayacağı bildirildi.

Son karar YSK’nın

İl Seçim Kurulu Kocamaz hakkında yapılan itirazları kabul ederek YSK’ya gönderdi. Burhanettin Kocamaz’ın adaylığı konusunda son kararı YSK verecek.

Akşener, Kocamaz hakkında katıldığı programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mersin'de Kocamaz'ın yaşadığı süreç ibret oldu. Mersin'de biz içimizden vurulduk. Siyaset şöyle bir şeydir. Seçimler centilmenliğin önde olması, projelerin tartışıldığı ve sonuçta iyi olanın kazandığı bir tercihtir. Ama son birkaç seçimde proje yerine insanların kamplaştırıldığı, zehirli bir dilin meydana geldiği bir süreç bu. Kocamaz'ın müracaatı ile ilgili il başkanı arkadaş müracaatı yapmadı. Suç duyurusunda bulunduğumuz, iğrenç işlerin ve paranın da döndüğü bir olay bu. Mersin İl Seçim Kurulu 17:26'da eliyle kargacık burgacık bir yazıyla bir müracaatı kabul etti.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Ameli En beğenilen yorum
Fetonun senaryo ları tutamıyor bir turlu