Yıldırım: Beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım

Siyasi gündemde liderler tarafından tartışılan konular arasında yer alan ‘beka’ konusu hakkında AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, “Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna” dedi

Yıldırım: Beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
12 Mart 2019 Salı 09:15

Yerel seçimler için yapılan mitinglerde ‘beka tartışması’ liderlerin sıkça değindiği konular arsında yer aldı. Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım ile röportaj yaptı.

Yıldırım, Öztürk’ün ‘Sahada karşılaştığınız eleştirilerin ilk üçünü sıralar mısınız?’ sorusuna, Ekonomi, İşsizlik ve EYT (erken emeklilerin sorunu) olarak sıralıyor.

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, vatandaşın bu seçimde AK Parti’ye ders vereceği iddiaları hakkında, “Bunun bir şayia olarak yayıldığını düşünüyorum. Vatandaş yerel seçimde ders verirse, kazancı ne olacak? Hizmetler daha mı iyi olacak? Seçimin karakteri icabı iktidara ders verecekse, genel seçimlerde vermesi gerekir. Yerelin geleceği bu şehirde yaşayan herkesi ilgilendirir. Yerel kalkınma, İstanbul’un her yönüyle güçlenmesi, İstanbul markasının çok daha bilinir hale gelmesi… tartışacağımız konular bunlar olmalı” açıklamasını yapıyor.

“Benim gönlüm razı değil buna”

Yıldırım, seçim meydanlarında tartışma konusu olan ‘beka’ konusuna da değindi. Yıldırım konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Başından beri ittifaklar arası tartışmalar, seçimi yerelden genele çekiyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bu yüzden ısrarla İstanbul’da yerelde kalmaya özen gösteriyorum. Biz devlet başkanı seçmiyoruz, şehri yönetecek kişiyi seçiyoruz. İstanbul’da genel siyasetin, kutuplaşma siyasetinin gölgesinde kalırsak yazık olur, İstanbul adına üzülürüm. Böyle olmaması için de azami gayret gösteriyorum.

Beka dediğimiz şey bayrak, toprak, millet, devlettir. Bu kavramlar, üzerinde tartışma yapılacak şeyler değil.

İttifakların oluşma şekli bu tartışmayı gündeme getiriyor. Terörle yan yana gözüken bir partinin, bir ittifakla işbirliği yapması ister istemez bu tartışmayı gündemde tutuyor.

Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar