Bahçeli: MHP, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır

İstanbul’daki seçim sonuçlarının değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yenilenmesi talebini tekrarladı.

Bahçeli: MHP, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesinden yanadır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
1 Mayıs 2019 Çarşamba 11:46

MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul’daki seçim sonuçlarını değerlendiren Bahçeli, “İstanbul Büyükşehir Başkanlığı üzerinde sis perdesi, şaibe örtüsü henüz kaldırılabilmiş değil. YSK'nın kararı uzadıkça spekülasyonlar çoğalmakta, karşılıklı anlaşmazlıklar çığırından çıkmaktadır. YSK'nın haklı ve meşru itirazları hukuka uyguna şekilde değerlendirmesi millî beklentidir. MHP İstanbul'da seçimlerin yenilenmesinden yanadır. MHP, YSK'nın kararına maşeri vicdana uygun olması kaydıyla elbette saygı gösterecektir" dedi.

“Mutabakatın adresi zillet değil, cumhurdur.”

Açıklamasında Türkiye ittifakına da değinen Bahçeli, “Mutabakatın adresi zillet değil, cumhurdur. MHP'nin temel terci Cumhur İttifakı'nın yaşaması ve yaşatılmasından yanadır. '2023 Lider Ülke Türkiye' amacına sonuna kadar sadığız. 31 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıkan Cumhur İttifakı Türkiye'yi geleceğe taşımalıdır. Bizim temel tercihimiz, milli ve stratejik hedefimiz budur. Başka ittifak arayışlarına kuşkusuz ihtiyaç yoktur. Kaldı ki buna gerek de olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Eyalet tartışmalarına değinen Bahçeli, “MHP’ye küstahça eyalet hatırlatması yapan, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler arasına nifak sokmak için mücadele eden dönek ve köksüzlerin FETÖ ve PKK’yla aynı kareye girmeleri rezalettir, hezimettir" açıklamasını yaptı.

Bahçeli "Almanya eski Cumhurbaşkanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne heyecanla, mal bulmuşu mağribi gibi gerçekleştirdiği zamanlama itibariyle manidar ziyareti, ilişki ve irtibatlar hakkında sağduyulu her insanımıza ipucu vermektedir" ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar