CHP- İYİ Parti’den yeni formül

Yerel seçime birlikte girme kararı alan CHP ve İYİ Parti’de bazı illerde tıkanıklık yaşanmıştı. Ankara’da, CHP’li bir adayın İYİ Parti’den seçime gireceği öne sürüldü.

CHP- İYİ Parti’den yeni formül
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
8 Aralık 2018 Cumartesi 09:21

CHP ve İYİ Parti, yapılan çalışmalarda Ankara, Antalya ve Mersin illerinde tıkanmıştı. Teknik müzakereleri, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın yürütüyordu.

Tezcan, bu üç kentte CHP’nin kendi adayıyla girmesini, İYİ Parti’nin CHP’li adayı desteklemesi konusunda direnmişti. Bunun üzerine Tezcan, raporunu Kılıçdaroğlu’na sunarak görevini CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya devretmişti. Salıcı ve Aydın’ın geçen hafta yaptığı bir dizi görüşmeden yeni bir formül çıktı. İki lider gerçekleştirilecek bir görüşmede bu yeni formül üzerine konuşarak iş birliğinin hayata geçip geçmeyeceğine karar verecek.

Ankara için yeni isim

İş birliği görüşmelerinde krizi çözecek yeni formüle göre iki parti arasında krize neden olan üç kentten Ankara’da, CHP’li bir adayın İYİ Parti’den seçime girmesi öngörülüyor. Yeni formül bugüne kadar konuşulanlar dışında yeni bir ismi de gündeme getirdi. İYİ Parti’den seçime girecek isimler arasında Dr. Metin Özarslan adı öne çıktı. Özarslan’ın ismi daha önce CHP Mamak Belediye Başkan adayı olarak da geçmişti. Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı olan Özarslan, Ankara Üniversitesi Ankara Çalışmaları, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde de (ANKAMER) Danışman olarak görev yaptı. Özarslan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde görev yapıyor.

Antalya CHP’de kaldı

İki parti arasında krize neden olan Mersin için İYİ Parti mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday olarak açıkladı. Burada CHP’nin de kendi adayını çıkarabileceği konuşuluyor. Antalya’da ise CHP’li adayın destekleneceği belirtiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar