Aksakal: 5 ilçeyi alacağız

Son zamanlarda gündemde olan DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakallı İstanbul’da 5 ilçeyi alacaklarını söyledi. Bu iller arasında şişli, Avcılar, Kadıköy, Bakırköy ve Silivri bulunuyor.

Aksakal: 5 ilçeyi alacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
4 Mart 2019 Pazartesi 16:11

DSP Genel Başkanı Öder Aksakallı, CNN Türk’te  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Aksakal, CHP’nin oylarını böldüğü iddialarına şu yanıt verdi:

“Bu sadece bir iddiadan ibaret. Ben bunu hakaret sayarım. Ancak bu tip hakaretlerle bizi karalama çabaları var. İttifak denilen bize göre ucube yasada çok farklı partiler bir araya geldiler. İki ittifakta çoğunluk sağcı adaylar”

Oyları bölenin doğrudan CHP’nin kendisi olduğunu belirten Aksakal, “Şişli'de Mustafa Sarıgül adayımız değil mi? Şişli'yi zaten alacağız da… DSP kültürünü özümsemiş bir kişi olarak bunu kabul ettik. Şişli'de CHP'nin tüm isimleri mahalle mahalle çalışıyor. Siz orada AK Parti'yi mi engellemeye çalışıyorsunuz? Bağcılar'a Esenyurt'a gitsenize. DSP'nin oyları filan böldüğü yok. Şişli, Avcılar, Kadıköy, Bakırköy ve Silivri'yi de alacağız." İfadelerini kullandı.

Aksakal, ‘ CHP ile neden ittifak yapılmadı?’ sorusunu ise şu cevabı verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu öyle bir beyanat vermiş. Yardımcılarından ikisi bizden randevu istediler. Havadan sudan konuşup gittiler. Sayın Öztrak, "Teklif etmemiş olabilirler ama nabız tuttular" dedi. Ne öyle bir teklif geldi ne de öyle bir beklentimiz oldu. Siyasi partiler halkın yararına çalışmalarda ittifak yapmalı tabi ki. Muhakkak zamanı geldiğinde işbirliği yapılabilir.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar