AK Parti ve CHP’nin Ankara adayları oylarını kullandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen AK Parti ve CHP’nin adayları oylarını kullandı

AK Parti ve CHP’nin Ankara adayları oylarını kullandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
31 Mart 2019 Pazar 15:15

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki ve CHP’nin adayı Mansur Yavaş oylarını kullandı.

AK Parti’nin adayı Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ve kızı Zeynep Özhaseki Yurt ve damadı Mehmet Salih Yurt ile Yenimahalle ilçesindeki Sofuoğlu İlkokulu'na geldi. Kayıtlı olduğu 1031 numaralı sandığa giden Özhaseki, "hayırlı olsun" diyerek oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra basın açıklamasında bulunan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

“Keşke bazı üzüldüğümüz şeyler olmasa diyoruz ama yine de ülkemizin herhangi bir yerinde çatışma olmaması, kan akmaması, bir kimsenin burnunun kanamamasını demokratik olgunluk olarak görüyorum. İnşallah ülkemizde bundan sonra da bu olgunluk içinde seçimler yapılır

Bundan sonra ortaya çıkacak sonuca herkesin saygılı davranması icap ediyor. Takdir milletin, millet ne derse o olur. Ona uygun şekilde bundan sonra davranıp, faaliyetlerimizi yürütürüz diye temennide bulunuyorum. Ankara'mız için de ülkemiz için de hayırlısı olsun diye temennide bulunuyorum. Cenabıhak bu ülkeye kötü gün göstermesin diye de dua ediyorum”

“İnşallah güzel bir sonuç çıkacak”

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, oyunu Çukurambar semtindeki Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesinde (cumhuriyet katı) olarak adlandırılan 2. kattaki 4297 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanacağı okula eşi Nursen ve kızları Armağan Yavaş ile gelen Yavaş, kontrol için nüfus cüzdanlarını görevlilere verdi. Yapılan kontrolün ardından Yavaş ve ailesi oylarını kullandı.

Yavaş, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün oyumuzu kullandık. Bizim büyük ailemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel bir sonuç çıkacak. Seçmenin iradesi en büyük iradedir. Onun dışında konuşulan her şey boştur. En düzeysiz seçim olduğunu söyleyebilirim. Proje konuşmak yerine istemediğimiz şeyler konuştuk. Bunun en güzel cevabını sandıkta seçmen verecektir" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar