Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?

Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusu yerel Seçim 2019 seçimlerinde yarışacak isimlerin belli olması ile birlikte merak konusu oldu. Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
20 Kasım 2018 Salı 12:24

Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusu yerel seçim 2019'da AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve HDP'den yarışacak isimlerin belli olması sonrası merak konusu oldu. Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak. İşte Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları kim oldu? Sorusunun yanıtı...

2019 Yerel seçim Adana Büyükşehir Belediye başkan adayları 

Adana Büyükşehir Belediye başkanları henüz sadece MHP tarafından açıklandı. Diğer partilerin başkan adayları açıklanır açıklanmaz azonceoldu.com'dan öğrenebilirsiniz.

MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı kim oldu?

MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüştü. Görüşmede Bahçeli, "Siz halen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızsınız ve aynı zamanda Büyükşehir Başkan adayımızsınız, yolunuz açık olsun" dedi. Adana'daki ilçelerdeki Belediye Başkan Adayları da belli olmaya başladı. MHP'nin Adana Ceyhan İlçesi Belediye Başkan Adayı Mustafa Bayar oldu. Adana Kozan İlçesi Belediye Başkan Adayı Nihat Atlı olarak belirlendi. 

MHP'nin 2019 Adana Büyükşehir Belediye başkan Hüseyin Sözlü kimdir?

Vikipedi’de yer alan bilgilere göre; Hüseyin Sözlü, ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girerek 1989 yılında ziraat mühendisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde işletme mühendisi olarak göreve başladı. 1997 yılında DSİ kösreli işletme ve bakım başmühendisliğine atandı.

1999'dan 2013’e kadar aralıksız üç dönem Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkanlığı'na seçildi. 30 Mart 2014 günü yapılan yerel seçimlerde, %33.51’lik oy oranı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Bunun yanı sıra Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Başkanlığ görevini yürütmektedir.

Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yaptığı ve yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararına yol açtığı iddiasıyla yargılandığı davada, “edimin ifasına fesat karıştırma, rüşvet almak, vermek ve rüşvete aracılık yapmak” suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 


MHP'nin Adana Ceyhan İlçesi Belediye Başkan Adayı Mustafa Bayar kimdir?

MHP'nin Adana Ceyhan İlçesi Belediye Başkan Adayı Mustafa Bayar kimdir? 

Ziraat Mühendisi olan Mustafa Bayar; MHP Kösreli Belde Başkanlığı, iki dönem MHP Ceyhan İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2014 arası iki dönem Kösreli Belediye Başkanlığı, dört dönem MHP Üst Kurul Delegeliği ve son iki dönem ise MHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mustafa Bayar, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

AK Parti

CHP

İyi Parti

HDP

Saadet Partisi

Yerel Seçim nedir?

Yerel yönetimler kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın bir biçimde sağlanması ve idarede etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında merkezi bir konuma sahiptirler. Yerel demokrasi bakımından yerel yönetimlerin seçimle gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Anayasa’nın 67. Maddesinde yerel yönetimlerin karar organlarının seçimle iş başına geldikleri açıkça belirtilmiştir. Yerel seçim vatandaşların belirli süreler için köy, mahalle, belde, ilçe veya ilinin yerel hizmetlerini yerine getirmesi için yöneticilerini seçmesi demektir. Örnek olarak belediye başkanı seçimi ve muhtar seçimi yerel seçimlerdendir.

Yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?

Ülkemizde yerel seçimler beş senede bir gerçekleştirilmektedir. Ülkemiz en son 2014 yılında yerel seçime gitmiştir. Yani bir dahaki muhtar, belediye başkanı gibi yöneticilerin seçimleri 2019 yılında gerçekleştirilecektir. Bu seçimde de yine değerlerinde olduğu gibi okullara sandıklar kurulacak, oy kullanma hakkına sahip olan her birey için bir oy pusulası ve zarf hazırlanacaktır. Bireyler kendileri için hazırlanmış olan kabinlere girerek yeni yöneticilerini seçeceklerdir. Hatta şimdiden çok sayıda siyasi parti ve kişi 2019 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için çalışmalarına başlamıştır.

Yerel Seçimde kimleri seçeriz?

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi için üyeler seçilmektedir. Bu yazımızda yerel seçim hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar