İmamoğlu: 23 Haziran'da İstanbul muazzam bir refleks gösterecek

Katıldığı bir programda konuşan CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, “23 Haziran'da İstanbul muazzam bir refleks gösterecek” dedi.

İmamoğlu: 23 Haziran'da İstanbul muazzam bir refleks gösterecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
28 Mayıs 2019 Salı 08:35

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu Habertürk’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin şu anda farklı bir dönem yaşadığını belirten İmamoğlu, “Partiler üstü bir dönem yaşıyor. Ben şu anda CHP'nin ve ittifakımız olan İYİ Parti adayıyım. Ben İstanbul ittifakı söylemini kendileriyle konuşmuş, Aralık ayında açıklamış birisiyim. İsraf var, sıkıntı var. Bu şehrin nimetleri bir avuç insanın eline dağıtılıyor, ben 16 milyon insana dağıtacağım. Bunun içinde HDP, MHP'li var, bütün partilerden insanlar var. YSK'nın ortaya koyduğu hukuksuz süreçten sonra bir demokrasi mücadelesi var. Biz her insanı bu sürece katmış durumd ayız. Göreceksiniz İstanbul halkı muazzam bir refleks verecek. Bize ama sağ, ama sol, hatta TKP'den diğer unsurlara kadar verecekler var. Bu süreci partilerle sağ sol diye dünyaya sıkıştırarak yönetme şansınız yok. Her biriniz gelin kampanyamıza katılın çocukların ne söyledikleriyle karşılaşın” açıklamasını yaptı.

YSK’nın gerekçeli kararını yorumlayan imamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki dağ fare doğurdu demiştim. Çok kötü bir süreç Türkiye demokrasisi adına. YSK Türkiye'nin demokrasi sürecine büyük bir darbe vurmuştur. Öncesinde başlamıştı sıkıntılı süreç. 31 Mart gecesi başlamıştı. Kaygılarımız 31 Mart öncesinde de vardı. Örneğin devletin tüm yetkili yetkilileri 'dünyanın en güvenilir seçim sistemi Türkiye'de' diyorlardı. Seçimi kaybedenler mazeret uydururlar diyorlardı. Biz temkinli yaklaşarak bakın seçim stratejisi olarak meydan meydan geziyor olabilirsiniz, yapmayın, işinize bakın. Özellikle bakanlıklara mesajlar yolladım meydanlarda, televizyon programlarında. Kendilerinden çok emin, buna sadece devletin bakanları, yetkilileri değil AK Parti Genel Başkan yardımcıları, hatta sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması bir adım  daha ileriye gidip, seçime hazırlıklı olduklarını ifade ederken her sandıkta AK Partili insanların görev yaptıklarını söyledi.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar