için kaldı

CHP adayı Yavaş’tan anket değerlendirmesi: 2 anket yaptırdım ve önde çıktım

Katıldığı bir programda konuşan CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, şimdiye kadar 2 anket yaptırdığını ve ikisinde de önde çıktığını söyledi.

CHP adayı Yavaş’tan anket değerlendirmesi: 2 anket yaptırdım ve önde çıktım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 08:50

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken adaylar da çalışmalarına hız verdi. CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş katıldığı bir programda seçim çalışmalarına dair çalışmalarını anlattı.

Kirli siyaset yapmayacağını belirten Yavaş, "Temizi buysa, kirlisi nasıldır Allah bilir, yarın yüz yüze bakacaklar. Geçen biri Twitter'da yazmış, ‘Babam Cumhur, ben Millet İttifakı'na oy vereceğim. Ben hain miyim şimdi?' ne gerek var şimdi?" diye sordu.

Yavaş açıklamasında, "Ankara'nın en önemli sorunu aç insanlar. Aç insanlar varken benim anlatacağım hiçbir vaadi vatandaş dinlemeyecek" ifadesini kullandı.

“2 anket yaptırdım ikisinde de önde oldum”

Yavaş, anket çalışmaları hakkında, “Kararsızların birçoğu, daha önce AK Parti'ye oy verdiğini söylemiş. Şimdiye kadar 2 anket yaptırdım, bunda da önde çıktım. Fakat diğer açıklanan anketler, uzaktan yakından benim manipüle edebileceğim anketler değil” dedi. Uzaktan yakından kendisi ile ilgisi olmayan anket firmalarının çıktığını ve ‘Yavaş, Ankara’da kazanacak’ dediklerini aktaran CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, “Bunlar iktidara yakın anket firması olunca, ister istemez inanıyorum, hoşuma da gidiyor ne yalan söyleyeyim." İfadelerini kullandı.

“Organize sanayilerin ne ihtiyacı varsa karşılayacağım”

Yavaş açıklamalarına şöyle davam etti:

“Ben Ankara'da bu halkı zengin etmek için, işsizliği azaltmak için neler yapabilirim? Üretimi artıracağız, nasıl artıracağız? Fuar alanı başlandı ama bitirilmedi. Amacım bitirmek, sanayicinin iş adamının esnafın yatırımını sergilemesini sağlamak. İkincisi organize sanayilerin hepsine gittim, hepsinin kendine göre problemleri var. Destek olmak, ulaşımı kolaylaştırmak lazım. Diyorlar ki, "Organize sanayiler tüzel kişi, yardım edemezsin." Soruşturma açsınlar, hayır, ben organize sanayilerin ne ihtiyacı varsa karşılayacağım”

60 kilometrelik metroyu bitireceklerini belirten Yavaş, "Taksiciler de biliyor bunu. Ben Ankara'ya araçların gelmemesinden bahsettim. Ankara'da 7 bin 701 tane taksi var. Asla taksileri keseceğiz diye bir söylemim olmadı. Benim tek başıma böyle bir karar verme yetkim yok. Kızılay'a araçlar girmesin" derseniz, referandum yaparsınız, halk kabul etmezse yapmazsınız." açıklamasını yaptı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar