Kılıçdaroğlu: 15 bin 722 oyla Ekrem İmamoğlu önde

İYİ Parti lideri Akşener’i ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun İstanbul’daki son durumunu paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin seçim atmosferinden bir an önce çıkmasını istiyoruz. Saat 08:54 YSK verilerine göre 15 bin 722 oyla Ekrem İmamoğlu önde.” dedi

Kılıçdaroğlu: 15 bin 722 oyla Ekrem İmamoğlu önde
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Nisan 2019 Pazartesi 11:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

İki lider görüşmelerinin ardından basın açıklamasında bulundu. İlk olarak konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ile ilgili tartışmaların devam ettiğini belirterek, “Seçimlerin yargının denetiminde gerçekleşmesi demokrasinin kalıcılığı açısından oldukça önemlidir. YSK, kararlarını hukuk güvenliği içinde almak ve hukuk güvenliğine yaşam kazandırmak zorundadır. YSK, sadece kendi ülkemizde değil dünyada da böyle bir görevi vardır. Seçimler yapıldı itirazlar oldu.” açıklamasını yaptı.

“15 bin 722 oyla Ekrem İmamoğlu önde”

İstanbul’daki son durumu paylaşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“YSK'nın kendi internet sitesinde bizim de baktığımız internet sitesinde 1 Nisan'dan itibaren Ekrem İmamoğlu seçilmiş görünüyor. Yapın sayımı. Geçersiz oyları da saydılar. 38 ilçeyi hangi gerekçeyle yeniden saymak istiyorlar? Islak imzalı tutanak alınmış herkes görüyor ıslak imzalı tutanağı. Bu ıslak imzalı tutanaklar demokrasinin tapusu ise bizim de tek güvendiğimiz bu. Bu tutanakları kenara atalım yeniden sayalım diyorlar. Bu tutanaklar tutulurken neden AK Partili ya da MHP'li kardeşlerimiz itiraz etmedi? Bu süreçte en önemli nokta Adalet ve İçişleri Bakanlarının ellerinin seçim çuvallarında olmasıdır. Oturup gizli bir toplantı yapıyorlar. Eğer seçimle ilgili bir toplantı ise bu zaten yaptığınız suç. Neden eskiden İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı seçimlerden önce istifa ederdi? Yargı üzerinde baskı kurulmaması için.  Sandıkların yüzde 92.30'u açıldı ve sayıldı. Saat 08:54 YSK verilerine göre 15 bin 722 oyla Ekrem İmamoğlu önde. Biz ekonomide büyük kırılmaların yaşandığı bir Türkiye'nin bu seçim atmosferinden bir an önce çıkmasını istiyoruz. Buradan çıkaracak olan da YSK'dır."

"Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez"

CHP lideri Kılıçdaroğlu’un konuşması sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenmek istediğini belirten Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisi muhtar olamaz denilmişti bu millet kendisini Başbakan seçti. Başbakanlık yetmedi Cumhurbaşkanı olacağım dedi bu millet cumhurbaşkanı seçti hepsi bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldiğini iddia ettiği için bu aziz milleti inandırdığı için aziz millet arkasında durdu. Biz kazanamıyorsak sandığın manası yoktur diyorlar. Bu gidilen yol yol değildir. 15 bin oy yeterli değil kazanmak için halbuki ortağının söylemiyle 1 oy farkla sandıktan çıkan kazanır”

“Seçim yenilenmesi Afrika diktatörlüklerinde olur”

Seçimin yenilenmesi söylentilerine de değinen Akşener, “AK Parti kazanıncaya kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika ve Afrika diktatörlüklerinde olur. Bizim itirazlarımız reddedildi. Yunus Emre'de 21 oyla seçim kaybettik. Geçersiz oyları sayın dedik bizim itirazlarımız reddedildi. CHP'nin çok az bir itirazı kabul edildi. Sayın Erdoğan'a bir çağrım daha var; kibir abidesi olan teşkilatınızdaki arkadaşlarınız bedel ödeme korkusuyla çok heyecanlı görünüyor. Bu arkadaşlarınıza lütfen gem vurun.  Ekrem İmamoğlu'nun 15 bin küsür oy farkını kabul etmemek kimsenin haddi değildir. Türkiye'nin normalleşmesi lazım, insanların nefes alması lazım. Bu kaotik durumdan çıkılması lazım.” diye konuştu

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar