için kaldı

Ziya Selçuk ve Yavuz Bingöl ilk adımı attı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında "Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası İşbirliği" protokolü kapsamında, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımı Cevriye Tatış Ortaokulunda düzenlenen törenle başladı.

Ziya Selçuk ve Yavuz Bingöl ilk adımı attı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
12 Kasım 2018 Pazartesi 16:51

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve sanatçı Yavuz Bingöl, Bakanlığın Yavuz Bingöl Sanat Merkezi ile birlikte yürüttükleri "Müzik Sınıflarının Alt Yapısını Destekleme Kampanyası İşbirliği" protokolü kapsamında, Türkiye genelinde belirlenen okullara bağlama ve piyano dağıtımını Kars'ın Cevriye Tatış Ortaokulunda düzenlenen törenle başlattı.

“Aşıklar diyarı Kars”ta bir okulun müzik sınıfında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Selçuk, “Binlerce müzik sınıfını belirli bir standarda ulaştırmak istediğimiz bir projenin başındayız. ” dedi.

Ziya Selçuk, matematiği, edebiyatı, sanatı, sporu çok önemsediklerini belirterek, “Eğer bunları bütünleşik olarak hep beraber, hep bir arada düşünemezsek, bunları bir araya getiremezsek biz yarım insan yetiştirmiş oluruz” dedi.

 "15 yaşına geldiğim zaman hayatım değişti"

Yavuz Bingöl ise anne ve babasının Karslı olduğunu aktardı. Projenin Kars’tan başlatılmasının kendisi için çok heyecanlı ve anlamlı olduğunu vurgulayan Bingöl, “Ama 7 yaşında annem kucağıma bağlamayı verince Aşık Veysel’i buldum. İlk öğrendiğim türkü Uzun İnce Bir Yoldayım oldu. 12 yaşında konservatuvarı kazandım. Piyano ile temas edince de Chopin’i, Bach’ı buldum. 15 yaşına geldiğim zaman hayatım değişti, dünyaya bakış açım değişti. Düşmanlık beslemeyi kin tutmayı hiç bilmedim" diye konuştu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar