Yerli otomobil nerede üretilecek? Bakan Özlü açıkladı

Yerli otomobil nerede üretilecek? Bakan Özlü açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil üretiminde Zonguldak'ın Filyos ilçesinin şansının çok yüksek olduğunu söyledi.

Yerli otomobil nerede üretilecek? Bakan Özlü açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 18:03

Yerli otomobil nerede üretilecek? Bakan Özlü açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil üretiminde Zonguldak'ın Filyos ilçesinin şansının çok yüksek olduğunu belirtti.

"FİLYOS'UN ŞANSI ÇOK YÜKSEK"

Filyos Endüstri Bölgesi için seçilen alanlardan birinin de motorlu kara taşıtları olduğunu aktaran Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil için Filyos’un şansının yüksek olduğuna dikkat çekerek şu sözlere yer verdi, "Filyos Endüstri Bölgesi için seçilen alanlardan bir tanesi de motorlu kara taşıtlarıdır. Yerli otomobil projemiz çok iyi gidiyor. Bu projenin yer seçimi gelecek yıl yapılacak. Değerlendirme içerisinde Filyos Endüstri Bölgesi de olacak. Beş yatırımcıdan oluşan ortak girişim grubu Filyos’u da değerlendirmeye alacak. Ama şunu ifade edeyim zaten Filyos Endüstri Bölgesi’nin ana alanlarından birisi motorlu kara taşıtları olacak. Dolayısıyla Filyos’un şansı çok yüksek. Çok sayıda ilden talep var. Ama değerlendirme kriterleri arasında önemli bir kriter limanlara yakınlık, liman arkası bölge olması. Çünkü ihracat olacak. Bu bakımdan Filyos’un şansı yüksek." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar