Volkswagen iki ülke arasında seçim yapacak

Otomotiv sektörünün öncü isimlerinden Volkswagen yeni fabrikası için kasım ayı sonunda kara verecek. Volkswagen'ın Türkiye ve Bulgaristan arasında tercih yapacağı belirtildi

Volkswagen iki ülke arasında seçim yapacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Nisan 2019 Cumartesi 14:26

Alman otomotiv sektörü, Volkswagen, yeni fabrikası için Türkiye ve Bulgaristan arasında seçim yapacağı öne sürülüyor. Alman Haber Ajansı’nın (dpa) edindiği bilgilere göre, kararın henüz verilmediği, konunun Nisan ayı sonunda VW Denetleme Kurulu’nun toplantısında ele alınacağı, kesin kararın Denetleme Kurulu'nun Kasım ayında yapacağı toplantıda verileceği kaydedildi.

Yapılan haberde her iki ülkede de personel giderlerinin Almanya’ya göre düşük olduğu belirtildi. Volkswagen’den konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi.

Diğer yandan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, otomobil dergisi Automobilwoche'ye verdiği demeçte, "Türk kamuoyu VW’nin ülkeyi sadece bir satış pazarı olarak görmesini istemiyor, burada üretim yapılmasını da bekliyor” dedi.

Derginin haberine göre, mevcut nitelikli işçiler ve dağıtım yapısı açısından Türkiye'nin şansının yüksek olduğu tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra VW, Türkiye'deki Ford fabrikalarında minibüs üretilmesi konusunda Ocak ayının ortasında anlaşmaya varmıştı.

Alman otomobil üreticisinin seçenekleri arasında bulunan Bulgaristan da, yeni fabrikanın ülkede açılmasını umuyor. dpa’nın edindiği bilgilere göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Nisan ayı başında Sofya'ya ziyareti öncesinde VW’den bir heyet başkentte incelemelerde bulundu. Yatırımın planlandığı ülkedeki koşulların VW’nin alacağı kararda etkili olacağı belirtiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar