için kaldı

Venezuela, altınlarını Türkiye'de işlemek istiyor

Venezuela sahip olduğu altınları Türkiye’de işlemek istiyor. Bu nedenle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yardımcısı Türkiye’ye geliyor.

Venezuela, altınlarını Türkiye'de işlemek istiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
14 Ocak 2019 Pazartesi 14:25

Sahip olduğu altınları Türkiye’de işlemek isteyen Venezuela, Devlet Başkanı Maduro’nun yardımcısını Türkiye’ye gönderiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmesi sırasında, iş adamı Ahlatcı'yı Maduro'ya tanıtarak Türkiye'de güvendiği iş adamlarından biri olduğunu ve Çorum'da modern bir altın rafinerisine sahip olduğunu söyledi. Altın üreticisi Venezuela'nın Devlet Başkanı Maduro da Ahlatcı ile yakından ilgilendi, hatta işlenmek üzere Çorum'a altın gönderebileceklerini söyledi.

Venezuela ziyaretinin üzerinden 1.5 ay sonra Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'nın misafiri olarak 16 Ocak Çarşamba günü Çorum'a gelecek.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı El Aissami Maddah, Merzifon Havaalanı'nda Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile Ahmet Ahlatcı tarafından karşılanacak. Ahlatcı Metal Rafinerisi'ni ziyaret edecek olan konuk Devlet Başkanı Yardımcısı, daha sonra Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu ile bir toplantı yapacak.

“Ahlatcı, gurur verici”

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “dünyaya açılma” politikasını çok isabetli bulduğunu ve benimsediğini, bu nedenle de mümkün olduğunca yurt dışı gezilerine katılmaya çalıştığını belirtti.

Venezuela'daki görüşmeyi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Ahmet Ahlatcı şu ifadeleri kullandı:

“Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüşmeleri sırasında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni yanlarına çağırdı ve ev sahibi devlet başkanına tanıtarak, Çorum'da modern bir altın rafinerisine sahip olduğumuzu söyledi. Venezuela'nın altın üreticisi bir ülke olması nedeniyle Nicolas Maduro da bizimle yakından ilgilendi.

Venezuela Devlet Başkanı'nın Ekonomik İşlerden Sorumlu Yardımcısı El Aissami Maddah'ın Türkiye'ye yapacağı geziye Çorum'u da dahil etmesini ve altın rafinerimizi gezmek istemesini mutlulukla karşılıyoruz. Kendilerini Türk konukseverliğine yakışır bir şekilde karşılayıp tesisimizi gezdireceğiz. Gerek firma gerekse Çorum olarak bir devlet başkan yardımcısını Çorum'da misafir edecek olmanın onurunu yaşıyoruz. Çorum'un böylesine bir ziyaretle gündeme gelmesini, Cumhurbaşkanımızın teveccühlerine borçlu olduğumuzu biliyor, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar