için kaldı

Pastör Brunson: Bana kalsa Gülen'i Türkiye'ye göndersinler

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel Pastör Brunson ve eşi Norine ile Montreat isimli kasabada röportaj gerçekleştirdi. İsa Cemaati Kilisesi’nde gerçekleşen röportajda Pastör Brunson, ‘’Bana kalsa Gülen’i Türkiye’ye göndersinler.’’ dedi.

Pastör Brunson: Bana kalsa Gülen'i Türkiye'ye göndersinler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
9 Aralık 2018 Pazar 12:57

Türkiye’de 23 yıl gönüllü kaldığını belirten Pastör Brunson, ‘’ Genelde biz Türkiye’de misyoner kelimesini kullanmıyoruz çünkü Osmanlı’dan kalan şeyler var. O zaman ‘Bu kişi bir ajan ve Türkiye’yi bölmek istiyor’ diye düşünülüyor. Bizim misyonumuz bütün dünyaya İsa’yı anlatmak. O amaçla Türkiye’ye gittik.’’ cümleleriyle Türkiye’ye neden geldiğini anlattı.

Mısır’a gidip Arapça öğrenecektim diyen Brunson, ‘’ A.B.: İsa’nın kurtarıcılığı... Bugün İsa’ya kurtarıcı olarak iman eden belki 6 ya da 7 bin Türk var, 82 küsur milyon içinde. Bizim kilisemiz orada bir ihtiyaç olduğunu düşündü. İsa her zaman peygamber olarak anlatılıyor ama biz onu kurtarıcı olarak tanıyoruz. Türkiye’ye gittiğimizde tanıdığımız kimse yoktu, Türk kültürünü tanımıyorduk. Ama yaşamaya başladıktan üç-dört yıl sonra yüreğimiz Türkiye’ye bağlandı. Türkiye’ye âşık olduk.’’ açıklamasını yaptı.

Tanrı Türkleri çok seviyor.

Brunson, ‘’ A.B.: Türkiye Tanrı’nın çok sevdiği bir yer ve Tanrı Türkleri seviyor. O yüzden gittik Türkiye’ye ve hâlâ aynı şeyi söylüyoruz. Ben pişman değilim. Beni cezaevine koyan kimse, Tanrı benim orada kalmama izin verdi. Bana göre Tanrı orada kalmama izin verdi ki milyonlarca kişi Türkiye için dua etsin. Bana göre Tanrı benim acılarımı Türkiye’nin lehine, Türkiye’nin bereketi için kullanacak. Ben istiyorum ki Rab, Başkan Erdoğan’ı kullansın. Şimdi o birileri sevsin sevmesin Türkiye’nin lideridir. Tanrı Türkiye’yi bereketlemek için onu kullansın, hikmet versin, adalet getirsin.’’ Cümlelerini kullandı.

FETÖ elebaşı Gülen ile takas iddiası

FETÖ elebaşı Gülen ile Takas iddiası hakkında Brunson, ‘’ A.B.: Ben biliyordum ki Amerika bu kadar kolay takas yapmaz. Çok kötü bir emsal olur. Ama bundan bağımsız olarak, bana kalsa Gülen’i Türkiye’ye göndersinler.‘’ açıklamasını yaptı.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar