için kaldı

Bakan Selçuk: Türkiye’de ilk defa olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, müfredatla ilgili açıklamalarda bulundu. Selçuk, “İlk defa Türkiye'de şöyle bir şey olacak, bir müfredat değişmeden önce öğretmen eğitimi tamamlanacak" diye konuştu

Bakan Selçuk: Türkiye’de ilk defa olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
21 Ocak 2019 Pazartesi 10:10

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir programda eğitim dünyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karne notunun önemli olduğunu ancak çocuk için "karnesi iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür" denkleminin kurulmaması gerektiğini dile getiren Selçuk, hayata dokunmayan bir çocuğun bütünsel anlamda gelişmeyeceğini kaydetti.

Çocuğun "ders çalış" baskısıyla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Selçuk, şöyle devam etti:

"Bastırdığınız bir şey başka bir taraftan olumsuz bir şey olarak tekrar çıkacak. Çocuk bu süre zarfında hayatı tanımak ve sosyalleşmek, kendi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda derinlik kazanmak gibi bir çabanın içerisindeyse asıl eğitim bu. Çocuk orada derinleşirse sabrı, dirayeti, azmi artar. Hayatta lazım olan enerjiyi biriktirir. Kendisine anlamsız gelen konularla zorunlu olarak yapması istenen şeylerle uğraştığında yaptığı iş daha da anlamsız hale gelmeye başlar ve okul açılmadan soğur. Çocuğun sosyal alanda gelişmemesi karnesi ne kadar iyi olursa olsun onun hayat başarısına hizmet etmiyor."

“İlk defa Türkiye'de şöyle bir şey olacak..."

Müfredatla ilgili çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Selçuk, müfredatın değişmesinin kendi başına çok etkili olmayacağını söyledi. Selçuk, "Müfredat değişti, artık sistem değişiyor" gibi önermelerden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Mesleki teknik eğitim müfredatını bütünsel ölçekte sessizce değiştirdiklerini ve bu sene uygulamaya başlanacağını dile getiren Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel müfredat için, bizim yeterli bir hazır olmaksızın bir çalışma yapıp, halihazırdaki öğrencilerin de huzurunu bozacak, 'Bu sene yine değişti, bu benim müktesep hakkımdı niye değiştiriyorsunuz...' Bunu yapmayacağız. İlk defa Türkiye'de şöyle bir şey olacak, bir müfredat değişmeden önce öğretmen eğitimi tamamlanacak."

Performans sistemini çok benimsemediğini ifade eden Selçuk, "Anne babaların performansına bakmıyoruz, öğretmenlerin performansına bakmıyoruz, sadece çocuklarınkini ölçüyoruz. Bu anlamda, öğretmenin belirli notlar üzerinden performansına dayalı bir sistem kurmak, şu an için gerekli şartlar hazırlanmadan yapılacak bir şey değil bence" değerlendirmesinde bulundu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar