için kaldı

Trump’tan 29 Ekim mesajı

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle mesaj gönderdi.

Trump’tan 29 Ekim mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
28 Ekim 2017 Cumartesi 13:27

 ABD’de Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği’nde verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın 29 Ekim mesajları okundu.

Büyükelçi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türk vatandaşlarının ve elçilik görevlilerinin yanı sıra Washington'da yerleşik yabancı ülke temsilcileri büyük ilgi gösterdi.

İstiklal Marşı ve ABD Ulusal Marşı'nın çalınmasının ardından kürsüye gelen Büyükelçi Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesajı okudu.

"Değerli vatandaşlarım, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, aziz kardeşlerim; bugün Türk milleti olarak şanlı tarihimizde çok önemli bir dönüm noktasını idrak ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum." mesajı okundu.

TRUMP'IN 29 EKİM MESAJI

Daha sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon, uzun yıllar sonra ilk kez bir ABD Başkanının 29 Ekim resepsiyonuna gönderdiği mesajı okudu.

ABD Başkanı Donald Trump mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü sebebiyle Amerikan halkı adına Türk halkına en iyi dileklerimi sunmak istiyorum. 60 yılı aşkın bir süredir iki yakın NATO müttefiki yan yana durmaktadır." ifadelerini kullandı.

Trump, "ABD, Türkiye'nin demokratik kurumlarına olan sarsılmaz desteğinin altını bir kez daha çizmekte, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini kınadığını yeniden vurgulamaktadır. Adanmış Türk vatandaşlarının, demokrasilerini savunma yolunda o trajik günde gösterdikleri cesareti takdir ediyoruz." açıklamasını yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar