Telefon şarjını bitiren uygulamalar neler?

Telefon şarjını bitiren uygulamalar neler diyorsanız hemen sizler içi hazırladığımız listeye göz atın.

Telefon şarjını bitiren uygulamalar neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
7 Mart 2018 Çarşamba 13:10

Günümüzde akıllı telefonları çok sık kullanıyoruz. Akıllı telefon merakımızın yanında uygulama indirme gibi bir alışkanlığımız da var. Duyduğumuz, gördüğümüz ve merak ettiğimiz her uygulamayı Google Play ve App Store üzerinden hemen indiriyoruz. Bu uygulamalar karşısında şarjımız ne durumda oluyor? Doğal olarak şarjımızda buharlaşıp gidiyor. Peki ya en çok şarj tüketen uygulamalar hangisi?

Akıllı telefonların olmazsa olmazları arasında kuşkusuz uygulamalar yer alıyor. Telefonunuzun hafızası da genişse birçok uygulama bizlere eşlik ediyor. Bazı uygulamaları sık kullanıyor olabilirsiniz ama telefon şarjlarını çok çabuk tüketiyor haberiniz olsun.  Özellikle internet bağlantınızı kullanan Facebook, Vine ve Instagram gibi sosyal ağ uygulamaları cihazınızın pilinin çabuk bitmesine sebep oluyor. Ayrıca Youtube gibi uygulamalar ile izlediğiniz videolar cihazınızın hem işlemcisini hem de internet bağlantısını aynı anda kullandığı için bu tarz uygulamalar da pilin çabuk bitmesine sebep olacaktır.

Telefon şarjını bitiren uygulamalar

1- Facebook

Alexa istatistiklerine göre, dünyada en fazla ziyaret edilen 2.site konumundaki Facebook’un mobil sürümü en çok şarj yiyen uygulamalar arasında ilk sırada bulunuyor. Dünya çapında, 1,44 milyar sayıda kullanıcının kullandığı Facebook, bugüne dek 40,184 milyar dolar hasılata sahip olarak gözüküyor.

2- Google Play Hizmetleri

İlk maddede bahsi geçen Facebook’tan bir basamak üstte olarak, en çok ziyaret edilen site konumundaki Google’ın, Google Play Store’dan alınan uygulamaları güncellemek için kullandığı hizmetler en çok şarj yiyen uygulamalardan biri olarak görülüyor. Telefonunuzu şarja takmadan, güncelleme yapmaya kalkışmayın, bizden söylemesi.

3- Facebook Sayfa Yöneticisi

Facebook’un kullanıcı isteklerine cevap vermek amacıyla hizmet veren yardım merkezi, kullanıcılara yardım ederken, pil ömrünü tüketmekten eksik kalmıyor. Gülü seven, dikenine katlanır.

4- BBM

Ülkemizde birkaç sene öncesine dek Blackberry telefonları başta olmak üzere, iPhone platformuna geçiş yaptıktan sonra büyük popülerliğe kavuşan BBM sohbet uygulaması, şarjın en fazla yitirildiği ortamlardan. Dünya genelinde işlerliğini sürdüren uygulama, bu listede 4. sırada yer alıyor.

5- Words With Friends

Son dönem bazında yükselişe geçen “kelime avı” oyunlarının öne çıkan oyunu “Words With Friends”, sık sık ziyaret edilmesi bakımından şarj düşmanı olarak betimleniyor.

6- Instagram

Facebook’un yan kuruluşlarından biri olarak hizmet veren Instagram, kullanıcıların en çok ziyaret ettikleri uygulama olarak öne çıkıyor. Yaşanılan dönem çerçevesinde yaşanan “fotoğraf çılgınlığı” olgusu çerçevesinde, bir numaralı aktör sıfatıyla var olan Instagram’ın şarjınıza yaptığı etkiyi göz ardı etmemek gerek.

7- Facebook Messenger

Anlayacağınız üzere, Facebook tüm dinamikleri beraberinde genel bağlamda şarjınızı tüketen başlıca bir uygulama. Facebook’un bu maddedeki hizmeti ise Messenger oluyor.

8- ooVoo

Görüntülü arama, ses kaydı ulaştırma gibi, görsel teknikleri kullanma noktasında kullanıcıların isteklerine cevap veren uygulama, haliyle en çok şarj yiyenlerden. Karşınızdakini görerek sohbet etmek istiyorsanız, bir takım bedeller ödemeniz gerekiyor.

9- ChatOn

Bir önceki maddedeki sürümüyle eş değer bir göreve sahip uygulama, benzer hizmetleri kullanıcılarına ulaştırabiliyor. Günümüz “sohbet” kavramı çerçevesinde şekillenen uygulamalardan yalnızca bir tanesi…

10- The Weather Channel

Listenin son sırasında sıradan bir hava durumu uygulaması olarak görünen The Weather Channel yer alıyor. Her ne kadar basit bir amaç için hizmet verse de şarjı oldukça fazla tüketiyor.

11-WhatasApp

WhatsApp Açık olduğu süre boyunca ciddi derecede bataryanın azalmasına sebep oluyor.

12-Youtube

Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor.

13-Snapchat

Snapchat En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var.

14-Skype

Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor.

15-Foursquare

Kafe ve restorant gibi etrafınızdaki güzel mekanlar hakkında bilgi edinmenize veya yeni yerler keşfetmenize yardımcı olan ücretsiz uygulama ancak şarjın çabuk bitmesine neden oluyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar