için kaldı

BM’den Golan Tepeleri açıklaması: Statüsünde değişiklik yok

ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri açıklamasına Türkye’den tepkiler gelmişti. BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq konu hakkında konuşarak, Golan Tepeleri’nin statüsünde bir değişikliğin olmadığını söyledi.

BM’den Golan Tepeleri açıklaması: Statüsünde değişiklik yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Mart 2019 Cumartesi 08:25

ABD Başkanı Trump, Golan Tepeleri hakkında, “52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Golan Tepeleri hakkında, “Trump Golan Tepeleri’nin İsraile ait olduğunu söyledi. Sayın Trump tarih bilinci çok önemli onu yenilemeniz lazım. Bu tepelerle ilgili BM’nin verdiği kararlar var. Sonuna kadar Golan Tepelerinin takipçisi olacağız” yanıtını verdi.

BM’den açıklama

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Golan Tepeleri’nin statüsüyle ilgili durumun aynı kaldığını, bir değişikliğin söz konusu olmadığını açıkladı. Sputnik'te yer alan habere göre Haq, düzenlediği basın brifinginde, "Bu durum, BM Güvenlik Konseyi kararında ve Genel Kurul'un ilgili kararında çok somut bir biçimde yansımasını bulmuştur. Golan Tepeleri'nin statüsü değişmedi" diye konuştu

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar