için kaldı

Ramazan ayında mukabele nasıl yapılır? Ramazan mukabelesi hangi kanalda saat kaçta?

Ramazan ayında mukabele nasıl yapılır? Ramazan mukabelesi hangi kanalda saat kaçta? Mukabele ile ilgili merak edilen tüm detaylar azonceoldu.com'da!

Ramazan ayında mukabele nasıl yapılır? Ramazan mukabelesi hangi kanalda saat kaçta?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Mayıs 2018 Çarşamba 15:00

Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan ayında ibadetlerle geçirmek isteyenler mukabele okuyor ve hatim ediyor. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı ibadet ayı ve bereket ayı olduğu için bu ayda mukabele etmenin ayrıntıları öğrenmeye çalışıyor. Peki ya mukabele nedir? Ramazan ayında mukabele nasıl yapılır? Ramazan mukabelesi hangi kanalda saat kaçta? Tüm merak ettikleriniz azonceoldu.com’da!

Mukabele nedir?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir.

Mukabele lugatta; karşılaştırma, yüzleştirme, karşılık verme; aralarındaki farkı ortaya çıkarmak için metinleri mukayese etme, Ramazanda hafızların cemaat huzurunda Kur’ân okumaları manalarını taşımaktadır.

Ramazan ayında mukabele nasıl yapılır?

Mukabele, Kuran-ı Kerim'in indirildiği mübarek Ramazan ayında camilerde veya evlerde yapılan güzel bir gelenektir. Özellikle Ramazan ayında hafızların herkesin önünde Kuran-ı Kerim okumaları ve dinleyenlerin de onları aynı şekilde takip etmeleri ile gerçekleşir. Böylece okuyan da dinleyen ve takip eden de hatim sevabı kazanmışlar.

Mukabele okumak sünnettir. Mukabeleden önce yada sonra okunan herhangi bir özel dua yada bir sure yoktur.  Mukabele okunurken okuyan hocayı takip edenlerin dil ile okumaları şart değildir. Yalnızca dinlemeleri yeterlidir. Bununla birlikte dil ile de takip etmek isterlerse kendi duyabilecekleri kadar bir sesle tekrar etmelidirler.

Ramazan mukabelesi hangi kanalda saat kaçta?

-TRT Diyanet (saat: 10.30)

-Kanal 7 (saat 03.45)

 -Semerkand TV (saat 14.00)

 -TRT 1 (saat 03.55)

Mukabele okunan camileri görmek için tıklayınız

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar