için kaldı

PYD Münbiç’i teslim mi edecek?

Münbiç’te bir barajda ABD’li yetkililer ile terör örgütü PYD arasında toplantı yapıldığı ve bu toplantıda Münbiç’in ÖSO’ya teslim kararı alındığı iddia edildi.

PYD Münbiç’i teslim mi edecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
28 Mart 2018 Çarşamba 11:46

ABD’li yetkililer ve terör örgütü PYD’nin Münbiç’te bir barajda yaptığı toplantıda, Münbiç’in ÖSO’ya teslimi kararı alındığı iddia edildi

Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) birliklerinin 2 ayda Suriye’nin Afrin bölgesinde kontrolü sağlamasının ardından, gözler PYD/YPG kontrolündeki Münbiç’e çevrildi. Afrin’den sonra sıranın Münbiç’e geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan askerlerinin buradan çekilmesini istemiş ve Türk askerinin oraya girerek bölgeyi gerçek sahiplerine teslim edeceğini söylemişti.

 Habertürk’te yer alan habere göre, Türkiye’nin Münbiç’teki kararlı tutumu üzerine, ABD yetkililerinin terör örgütü PYD/YPG ile Münbiç’te bir barajda önceki gün toplantı yaptıkları ileri sürüldü. Toplantıda Münbiç’in ÖSO’ya teslim edilmesi konusunda karar çıktığı iddia edildi. Toplantıda aynı zamanda belirli yerlerde ABD noktalarının olması ve Fırat’ın batısında kesinlikle PYD/YPG’nin olmaması yönünde karar alındığı da belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar