için kaldı

Papa'dan kürtaj açıklaması

Katolikler'in dini lideri Papa Francis Vatikan'da yaptığı konuşmada kadınların kürtaj yaptırmasını 'kiralık katil tutmaya' benzetti.

Papa'dan kürtaj açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
10 Ekim 2018 Çarşamba 14:23

Papa Francis, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda haftalık seslenişinde kadınların kürtaj yaptırmasını 'kiralık katil tutmakla' kıyasladı.
"Bir hamileliği kesmek bir insanı elemek gibi" diyen Papa "Bir insandan kurtulmak, bir sorunu çözmek için kiralık katil tutmaya benziyor" ifadelerini kullandı.

İnsanların diğer haklara gönderme yaparak kürtajı savunduklarını söyleyen Papa "Masum ve savunmasız bir yaşamı ortadan kaldıran bir eylem nasıl uygar, iyileştirici veya basitçe insancıl olabilir?" dedi.

Papa sözlerini "Bir sorunu çözmek için kiralık katil tutmak adil mi? Hayır değil. Küçük de olsa bir insanı yok edemeyiz" diye sürdürdü.

Arjantinli Papa bu yıl ülkesinde kürtajı yasallaştıracak bir kanun tasarısına da karşı çıkmıştı. Arjantin'de tercihe bağlı kürtajı gebeliğin 14. haftasına kadar serbest hale getiren tasarı Senato'daki oylamada 31'e karşı 38 oyla reddedilmişti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar