Papa'dan 'Cinsel İstismar' açıklaması

Vatikan'da yaklaşık 100 Fransız papaza hitap eden Papa Franciscus, "Bugün Kilise, şiddetli ve kendine ters düşen rüzgarlardan  dolayı yıpranmış durumda, özellikle de bazı üyelerin işlediği vahim günahlardan  dolayı" açıklamasında bulundu.

Papa'dan 'Cinsel İstismar' açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
1 Ekim 2018 Pazartesi 20:06

Vatikan'da yaklaşık 100 Fransız papaza hitap eden Papa, çocuklara  yönelik cinsel istismar skandallarına atıfla, kilisenin şiddetli rüzgarlardan  yıprandığını söyledi.

Papa, "Bugün Kilise, şiddetli ve kendine ters düşen rüzgarlardan  dolayı yıpranmış durumda, özellikle de bazı üyelerin işlediği vahim günahlardan  dolayı." ifadesini kullandı.

Piskoposluk bölgelerinin yeniden organize edilmesi noktasında  "Kilise'nin yaralarına" özen gösterilmesi gerektiği çağrısında bulunan Papa, bu  yaralara bakmaya çekinmemek ve şikayet etmemek gerektiğini belirtti.

Rapordan detaylar...

Katolik Kilisesi'nin, dünyanın birçok ülkesinde yüz binlerce din adamı  bulunuyor. Birçok ülkede de özellikle çocuklara yönelik istismarı içeren çok  sayıda vaka basına yansıyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Katolik Kilisesi'ndeki yaygın çocuk  istismarı hakkında 2014'te bir rapor yayımlamıştı. Raporda, Vatikan, kendisine  bağlı kiliselerin bulunduğu çok sayıda ülkede papazlar hakkındaki cinsel taciz  iddialarının üstünü örterek on binlerce çocuğun istismara uğramasına göz yummakla  suçlanmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar