Papa uzaydaki astronotlarla görüntülü konuştu

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Uluslararası Uzay İstasyonu ile canlı video bağlantısı kurarak uzaydaki astronotlarla sohbet etti.

Papa uzaydaki astronotlarla görüntülü konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
27 Ekim 2017 Cuma 21:47

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis uzaydaki astronotlarla görüştü.

İtalyan astronot Nespoli'nin tercüme görevini üstlendiği görüşmede Papa'nın ilk sorusu şöyle oldu:

"Astronomi, bize evrenin sınırsız ufuklarını sorgulatıyor ve 'Nereden geliyoruz, nereye gidiyoruz' sorularını sorduruyor. Nespoli, sizin uzaydaki tecrübeleriniz ışığında, insanın evrendeki yeriyle ilgili görüşünüz nedir?"

"ZOR BİR SORU"

Paolo Nespoli ise bu soruya yanıt verirken, "Bu karmaşık bir soru. Ben teknik bir adamım, mühendisim. Makinelerin ve deneylerin arasında kendimi rahat hissediyorum ama iş 'Nereden geliyoruz' gibi içsel meselelere gelince benim de kafam karışıyor" dedi.

"EVRENİ HAREKET ETTİREN GÜCE AŞK DEMENİN ANLAMI NE"

Papa, İtalyan şair Dante'nin "Güneşi ve diğer yıldızları yerinden oynatan aşktır" sözünü alıntılayarak, "Siz astronotlar ve mühendisler için, evreni haraket ettiren güce 'aşk' demenin nasıl bir anlamı var?" diye de sordu.

"BİR BAŞKASI İÇİN CANINIZI VERME KAPASİTESİDİR"

Bu soruya yanıt veren Rus Aleksandr Misurkin, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda "Küçük Prens" kitabını okuduğunu söyledi ve bu kitaptan bir örnek verdi.

Misurkin, Küçük Prens'in, gezegenindeki bitki ve hayvanları kurtarabilmek için kendi hayatını vermeye hazır olduğunu söyledi ve "Bir başkası için canınızı verme kapasitesini size veren aşktır" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar