Papa Arakanlı müslümanları anmadı

Papa Francis,Myanmar'da fiili lider Aung San Suu Kyi ile yaptığı konuşmada ne Arakan Müslümanlarını andı ne de BM'nin yaptığı 'etnik temizlik' tanımını kullandı

Papa Arakanlı müslümanları anmadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
28 Kasım 2017 Salı 16:31

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Myanmar'da dün Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ile görüşmesinin ardından bugün fiili siyasi lider Suu Kyi ile bir etkinliğe katıldı.

Sputnik'in haberine göre, resmi başkent Naypyidaw'da Suu Kyi ile açıklama yapan Papa Francis, Arakanlı Müslümanlardan hiç söz etmedi. Öte yandan, barışın sadece adalet ve insan haklarına saygıyla sağlanabileceği, her etnik gruba ve kimliğine saygı gösterilmesi gerektiği mesajlarını verdi.

MYANMAR 'BENGALLİ YASADIŞI GÖÇMEN' OLARAK TANIMLIYOR

Myanmar ne vatandaşlık verdiği ne de azınlık olarak tanıdığı Arakan Müslümanlarını 'Bengalli yasadışı göçmen' olarak kabul ediyor. Dün Budist, Müslüman, Yahudi inançlarının temsilcileriyle de biraraya gelen Papa, Müslümanlara hakaret ettiği, şiddeti teşvik ettiği gerekçesiyle eleştirilen Budist lider Sitagu Sayadaw ile ayrı bir görüşme de yaptı.

Francis'in Sayadaw'a barış ve kardeşçe birarada yaşama mesajları verdiği açıklandı. Papa, yarın toplu ayin düzenlemesinin ardından perşembe günü Bangladeş'e geçecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar