Orgazm Olamamanızın 9 İlginç Sebebi

“Neden orgazm olamıyorum” diyorsanız belki de hiç düşünmediğiniz sebepleri vardır. Orgazm olamamanızın 9 ilginç sebebi…

Orgazm Olamamanızın 9 İlginç Sebebi - Sayfa 1

Bütün gün oturarak çalışmak
Gün boyu oturarak çalışmak müdürü çok mutlu edebilir ama pelvik kaslarınızın bundan çok hoşlanmadığını söyleyelim. Evlilik ve seks terapisti Kat Van Kirk, saatte bir ayağa kalkıp 5-10 dakika yürümenin pelvik kaslar ve dolayısıyla orgazm için önemli olduğunu belirtiyor.

1 8
 
Orgazm Olamamanızın 9 İlginç Sebebi - Sayfa 2

Topuklu ayakkabılar
Uzmanlara göre topuklu ayakkabılar pelvik kaslar ve cinsel organlar gibi orgazm ile ilişkili bölgeleri bağlayan psoas kasının deforme olmasına neden olabiliyor. Osteopatik Tıp Uzmanı Eden Fromberg, “Sürekli topuklu giydiğinizde, orgazm için gerekli uyarılma mesajlarını ileten kaslar deforme olur” diyor.

2 8
 
Orgazm Olamamanızın 9 İlginç Sebebi - Sayfa 3

Partnerinizin ne istediğinizi bilmemesi
Hiçbirimizin müneccim olmadığını hesaba katarsak ne istediğinizi partnerinize söylememek orgazm şansını azaltabilir. Bazen bir dokunuş veya öpücüğün tek başına bile orgazma ulaşmanızı sağlayabileceğini biliyoruz.

3 8
 
Orgazm Olamamanızın 9 İlginç Sebebi - Sayfa 4

Fazla sessiz olmak
Seks sırasında daha fazla ses çıkarak kadınların daha uzun süreli ve sık orgazm olduğunu söyleyen araştırmalar mevcut. Apartmanı ayağa kaldırın demiyoruz ancak inlemek hem sizi hem partnerinizi doruk noktasına ulaştırabilir.

4 8