Oluklu kertenkelenin özellikleri nelerdir?

Balıkesir'de itfaiye ekiplerini harekete geçiren oluklu kertenkele haberinden sonra merak edilmeye başladı. Oluklu kertenkeleleri yılandan ayıran özellikleri nelerdir?

Oluklu kertenkelenin özellikleri nelerdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Mayıs 2018 Perşembe 14:28

Balıkesir’de yılan sanılarak öldürülmeye çalışılmasından sonra oluklu kertenkele aramaları artmaya başladı. Peki ya oluklu kertenkelelerin yılanlardan ayrılan özellikleri nelerdir? İnsanlar yılan mı yoksa oluklu kertenkele olup olmadığını nasıl anlayacak?

Balıkesir Camivasat Mahallesi Körfez Polis Merkezi karşısında yılan ihbarı alan itfaiye ekipleri alarma geçti ve çağrılan yere geldi. Ekipler, bulunduğu yere nasıl geldiği bilinmeyen kertenkelenin yılan olmadığını ve termit, karınca ve küçük böceklerle beslendiği için çiftçi dostu bir hayvan olduğu görüldü. İtfaiye Amirliği ekipleri, bacakları bulunmayan, zararsız ve uysal bir hayvan olan oluklu kertenkeleyi yakalayarak çuvala koyduktan sonra doğal ortama bıraktılar.

Oluklu kertenkele nedir?

Balıkesir'de yakalanan oluklu kertenkelenin yılan sanılması ve öldürülmeye çalışılması sonra oluklu kertenkele hakkında aramalar arttı. Halk arasında kör yılan olarak bilinen oluklu kertenkele zararsız, zehirsiz ve çiftçi dostu uysal bir hayvandır.

Oluklu kertenkelenin özellikleri nelerdir?

Oluklu kertenkele dış görünüşü itibariyle yılana benzese de aslında diğer kertenkelelerden farklı bir tarafı yoktur. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan oluklu kertenkeleye halk arasında kör yılan da denir. Zehirsiz, zararsız olan oluklu kertenkelelerin ayakları yoktur sürünerek hareket ederler ve çiftçi dostudurlar. Yılanlardan farklı olarak oluklu kertenkelenin göz kapakları vardır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar