için kaldı

Öldükten sonra vücudumuza ne olur?

Ölümden sonra vücudumuzda meydana gelen değişimler hem bilim insanları hem de inançlar tarafından yıllardır tartışılıyor. İşte ölümden sonra vücudumuzda meydana gelen değişimler...

Öldükten sonra vücudumuza ne olur? - Sayfa 1

Kalbimiz durur

Kalbimizin atmayı buraktığı o an, doktorların resmen öldüğümüzü anladığı andır. Kalp durduktan sonra, vücudun geri kalanı da ölmeye başlar. Pompalamanın son bulmasıyla vücutta kan akışı son verir ve organlar yavaş yavaş ölmeye başlar.

1 25
 
Öldükten sonra vücudumuza ne olur? - Sayfa 2

Vücudumuzun rengi değişir

Kanınız aniden durunca, vücudunuzun rengi de değişmeye başlar. Vücudunuzun bir kısmı morumsu-kırmızı veya mavimsi-mor olarak değişir. Yer çekime bağlı olarak kanın vücutta çökmesiyle ise vücudumuzun alt kısımlarında morarmalar ve kızarmalar meydana gelir.

2 25
 
Öldükten sonra vücudumuza ne olur? - Sayfa 3

Ölü lekeleri anlamına gelen Livor mortis, adli tıpın davaları çözmesine yardımcı olur

Ölümden sonra vücudun hareket ettirilip ettirilmediğini anlamak amacıyla adli araştırmacılar, livor mortis olarak da bilinen ölü lekelerinden yararlanırlar. Çünkü ölümden sonra kan damarlar içinde katılaşır. Tıpkı yapılan bir kızartmanın üst kısmında yağın katılaşması gibi.

3 25
 
Öldükten sonra vücudumuza ne olur? - Sayfa 4

Algor mortis düşer

Algor mortis ya da ölüm soğukluğu, ölümden sonra vücut sıcaklığının değişmesidir. Normal olarak 37°C olan vücut sıcaklığı her bir saatte ortalama 0.8°C düşer.

4 25