için kaldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Herkes üniversiteli olmamalı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te katıldığı bir programda soruları cevapladı. Bakan Selçuk, herkesin üniversiteli olmaması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Herkes üniversiteli olmamalı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
28 Ekim 2018 Pazar 10:14

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Haftasonu adlı programıa konuk oldu. Programda eğitim dünyası ve yeni eğitim planlarıyla ilgili açıklamalar yapan Bakan Selçuk, üniversitelerle ilgili açıklamalarıyla dikkat çekti.

Bakan Selçuk, herkesin üniversiteli olmaması gerektiğini söyleyerek, "Dünyadaki ülkelere baktığımızda herkesin üniversiteye gitmesi tercih edilen bir şey değildir. hatta kota koyan ülkeler vardır, herkes yüksek öğretime geçmesin diye... Bu iyi bir fikir. herkesin üniversite mezunu olduğu bir yerde siz istihtam, iş ve nitelik ilişkisini oturtamazsınız. o sebepten herkesin üniversite mezunu olması formel bir şeydir. ABD'de bile üniversite demode olan fikre dönüşüyor. Bir takım uygulamalar var. Diyor ki ben 4-5 sene üniversitede okuyacağıma tam da işim için önemli olan birkaç sertifakayı aldığımda daha başarılı olurum diyor. Biz de bunu yapabiliriz." dedi.

'Kaynak sorunumuz var mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Ziya Selçuk, "Tasarruf döneminde mi soruyorsunuz? Maliye Bakanlığımız bu konuda her türlü desteği sağlıyor. AK Parti'nin 16 yıllık geçmişinde büyük ölçüde halloldu." dedi.

Yaz tatilinin kısalacak mı?

Yaz tatilinin kısalacağı hakkındaki iddialara ilişkin soruları da yanıtlayan Selçuk, " Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar