Kalplere giden yol tondan geçer! Sevgililer Günü için yemek önerileri

Sevgililer Günü bu yıl belki de en alışılmışın dışında gerçekleşecek kutlamalara sahne olacak. Evinde romantik bir akşam yemeğiyle kutlama yapmak isteyenlere, Türkiye’nin ton balığı üreticisi Dardanel’den kalpleri koruyacak, düşük bütçeli, sağlıklı, hızlı hem de lezzetli yemek önerileri var.

Kalplere giden yol tondan geçer! Sevgililer Günü için yemek önerileri
Son Güncelleme: 11 Şubat 2021 Perşembe 11:08
11 Şubat 2021 Perşembe 10:56

Çiftler, Sevgililer Günü’nde evlerde birlikte geçirecekleri zamanı hem özel hem de romantik kılmak için kutlama alternatifleri araştırmalarına başladı. Şüphesiz ki Sevgililer Günü’nü en özel kılacak seçeneklerin başında özenle hazırlanmış, sağlıklı bir sofra geliyor.

Pandemiyle birlikte sağlıklı yiyeceklerle hazırlanan sofraların kurtarıcısı olan, omega3 deposu Dardanel, hem sizin hem de sevdiğinizin sağlığını destekleyecek yemek alternatifleriyle kutlama sofralarına hızlı ve lezzetli seçenekler sunuyor. Dardanel Ton’lu Spaghetti , Ton Balıklı Pizza ve Ton Balıklı Köfte ile Sevgililer Günü yemeğinizi lezzet şölenine çevirebilirsiniz.

Aşkınızın kalbini koruyacak enfes lezzetler Dardanel’den!

Dardanel Ton’lu Spaghetti

150grx2 Dardanel Ton

3 yemek kasığı zeytinyağı 400 gr soyulmuş domates 2 yemek kaşığı çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin 1 yemek kasığı kapari 1 yemek kaşığı siyah zeytin 1 tatlı kasığı mercanköşk Tuz Karabiber 300 gr spagetti.

Tarif: Zeytinyağını bir tavada kızdırın, domatesleri ve domates suyunu, yağı süzülmüş ton balığını, yeşil zeytinleri ve kapariyi ilave ederek hepsini 30 dakika pişirin. Pişme süresinden 10 dakika önce çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinler, mercanköşk, tuz ve biber katın. Spagettiyi haşlayın, ton balıklı sosu üzerine dökün

Hem kolay hem hızlı hem de bütçe dostu bir alternatif: Ton Balıklı Pizza

Hamur için: 3 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru maya.

Sos için: 1 adet domates püresi, yarım çay bardağı ketçap, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz.

Üzeri için: 150grx2 Dardanel , 1 kutu mısır, 1 adet biber, 1 adet soğan, 5 adet mantar, 1 adet domates, 1 tabak kaşar peyniri.

Ton Balıklı Pizza Tarifi Yapılışı:

İlk önce ılık süt, maya ve şekeri karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz. Mayalandıktan sonra, bir merdane yardımıyla pizzamızı tepsi boyutunda açıp çatalla deliyoruz.

Sos malzemelerinin hepsini birleştirip, pizzamızın üzerine sürüyoruz ve teker teker malzemelerimizi diziyoruz. Sonra 200 derece ısınmış fırında, malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine kaşar rendeleyip, eriyince alıyoruz.

Ona ne kadar büyük bir aşçı olduğunuzu kanıtlayın: Ton Balıklı Köfte

150x2 Dardanel Ton

2 çay kaşığı hardal

1/2 bardak beyaz ekmek küçük parçalara bölünür

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı su (veya ton balığı kutularından sıvı)

2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

2 yemek kaşığı doğranmış taze frenk soğanı, yeşil soğan veya arpacık

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Birkaç damla kristal acı sos veya tobasco

1 çiğ yumurta

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1/2 çay kaşığı tereyağı

Pişirme Tarifi: Orta boy bir kapta ton balığını hardal, ekmek, lezzet, limon suyu, su, maydanoz, frenk soğanı, acı sos, tuz, karabiber, yumurta ile karıştırın. Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Karışımı yumurtayı eklemeden önce tadın ve tadınıza göre daha fazla baharat gerektirip gerektirmediğini test edin. Yumurtayı karıştırın. Karışımı 4 parçaya bölün. Her parçayı bir top haline getirin ve ardından bir köfte şeklinde düzleştirin. Yağlı kağıt kaplı bir tepsiye koyun ve bir saat soğutun. (İsterseniz soğutmayı atlayabilirsiniz, soğutmak sadece

köftelerin pişirirken bir arada kalmasına yardımcı olur.) Zeytinyağını ve biraz tereyağını dökme demir veya yapışmayan tavada orta ateşte ısıtın. Köfteleri yavaşça tavaya koyun ve her iki tarafta 3-4 dakika güzelce kızarana kadar pişirin. Limon dilimleri ile servis yapın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar