Kabataş Martı Projesi nedir? Kabataş Martı Projesi iptal mi edildi?

Kabataş'ta başlanan ve martı şeklinde tasarlanan Kabataş Martı Projesi nedir? İptal mi edildi? Martı Projesi detayları haberimizde.

Kabataş Martı Projesi nedir? Kabataş Martı Projesi iptal mi edildi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
4 Eylül 2018 Salı 08:47

Martı şeklini alacak olması ve araçsız olarak kullanım alanı olması nedeniyle Kabataş Martı Projesi oldukça merak ediliyor. Kabataş Martı Projesi için yetkililer sona gelindiğini söylüyordu proje iptal mi edildi?  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabataş’ta deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre etmek amacıyla yapımına başlanan Martı projesiyle ilgili ayrıntılar haberimizde.

Kabataş Martı projesi nedir?

İstanbul Kabataş’ta deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilecek olan ulaşım projesidir. Proje; Kabataş meydanında 100 bin metrekare alanı kapsayacak. Kabataş Martı’nın mimarı Hakan Kıran. Proje kapsamında denize kazıklar üzerinde 11 bin 243 metrekare ilave dolgu yapılacak. Eski dolgu alanla birlikte denizdeki toplam dolgu alan 19 bin 230 metrekare olacak. Rıhtım ve iskeleler kazıklar üzerine inşa edilecek. Projede Kabataş’tan Üsküdar’a yapılacak denizaltı yaya yolunun yanı sıra kafeler, sebze-meyve pazarı, sanat galerisi ve sahaflar da bulunacak.

Kabataş Martı Projesi iptal mi edildi?

Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi projesinin iptal edildiği öne sürüldü. Projenin Fındıklı'daki tanıtım ofisinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı, martı şeklindeki iskele ve yeraltı galerileri projesinin iptal edildiğini, peyzaj çalışmalarının ardından meydanın açılacağını belirtti.Proje mimarı Hakan Kıran, projenin yaratacağı sorunları dile getiren, Kabataş'a ve İstanbul'a vereceği zararları anlatan, mesleki sorumluluk hatırlatması yapan, projeyi eleştiren ve durdurmak için işlem başlatan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi YK Başkanı Sami Yılmaztürk, yine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Mücella Yapıcı, inşaat mühendisi Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar, Cihan Uzurçarşılı Baysal, Politeknik ve Politeknik YK Başkanı inşaat mühendisi Ersin Kiriş hakkında dava açmıştı. Politeknik YK Başkanı Ersin Kiriş'in beraat ettiği İstanbul 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, Martı Projesi'nin, topluma mal olmuş ve her kesimi ilgilendiren geniş kapsamlı bir proje olduğunu, kamunun eleştiri hakkı bulunduğunu ve Kıran'ın katlanma yükümlülüğü olduğunu belirtmişti.

Kabataş Martı Projesi ile neler planlandı?

• Proje kapsamında Kabataş ile Üsküdar denizaltına yapılacak yaya ve bisiklet yoluyla bağlanacak.
• Kabataş Meydanı’nın altında iki kat olacak. Birinde otopark ve teknik alanlar, diğerinde finüküler, toplu ulaşım bağlantı yolu, sebze meyve pazarı, kafeler, sahaflar, sanat galerisinden oluşan toplam 12 dükkan bulunacak.
• Fünüküler istasyonunun üst katı yıkılıp araçların geçmesi sağlanacak. Tramvay en üstte açıkta olacak. Meydanın altındaki metro istasyonu eksi 40 metreden konuşlanacak. Metrodan inenler yürüyen merpenlerle önce alt meydana çıkacak. Burada otobüs durakları ve taksi cepleri ve otopark olacak.
• Açık meydanda konser, yılbaşı ya da Ramazan ayı organizasyonları düzenlenebilecek.
• Ulaştırma raporunda yer alan bilgiye göre, vapur iskelesi yolcu kapasitesi yüzde 80 artıyor. Projeye göre toplam 4 iskele olacak. Ana iskele Şehir Hatları’na hizmet verecek. 2 iskele motorlara, Karaköy tarafında olan iskele de deniz otobüslerine ayrılacak.
• Dolmabahçe Sarayı’nın önündeki alanda bekleyen tur operatörlerinin araçları kaldırılıp, Kabataş Meydanı’nın bir alt katındaki 22 otobüs kapasiteli otopark alanına çekilecek. İSPARK’ın işleteceği otopark, 25 bin metrekare ve 527 araç kapasiteli. Tur otobüsleri için de 3 bin 300 metrekarelik otopark yapılacak. Anadolu yakasına geçecek olanlar araçlarını bu otoparka bırakabilecek.
• Alandaki tarihi eserler arasında, Molla Çelebi Camisi, Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi, Çizmeci Başı Mahmut Ağa Kabri, Koca Yusuf Paşa Çeşmesi ve sebili, Şeyhülislam Esad Çeşmesi ve Hadika Taşı (Kabataş kitabesi) yer alıyor. Meydandaki çeşme yerinde kalacak. Çeşmeye dokunmamak için, bulunduğu alan bodrum katlara kadar dolu olarak inecek. Yeni düzenlemeye göre, önünden geçen yol yeraltına alındığında, Molla Çelebi Camisi’nin etrafı genişleyip, kullanım imkânı artacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar