Hariri: Rusya'nın Suriye'ye müdahale nedeni İran'ın başarısızlığı

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri, 'Rusya'nın Suriye'ye müdahale nedeni Beşşar Esad'ın devrilmesi değil İran'ın başarısızlığı' dedi.

Hariri: Rusya'nın Suriye'ye müdahale nedeni İran'ın başarısızlığı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
27 Kasım 2017 Pazartesi 10:58

4 Kasım'da can güvenliğim yok diyerek istifa eden ardından istifasını erteleyen Lübnan Başbakanı Saad el Hariri, 'Rusya'nın Suriye'ye müdahale nedeni Beşşar Esad'ın devrilmesi değil İran'ın başarısızlığı' dedi.

Hariri, istifasında da belirttiği gibi İran'ın Hizbullah eliyle Lübnan'ın istikrarının bozduğunu savundu ve "Hizbullah'ın silahlarına yönelik çözüm içeride (Lübnan) değil, bölgesel olmalı. Bu nedenle biz, bu konuyla ilgili hiçbir şey yapamayız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Hariri, "Hizbullah'ın ülkeyi yönetmeyle ilgili bir kabiliyeti yok. Hizbullah'ın gücü, İran'ın sağladığı silahlardan geliyor" dedi.

'HİZBULLAH'A KARŞI ÖNLEM ALMAK SUUDİ ARABİSTAN'IN HAKKI'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Lübnan'da İran'ın dahil olmadığı hiçbir kararın alınamayacağı yönündeki açıklamalarına yönelikse,"Ruhani, bizim Lübnan'da yapmak istediklerimize karışamaz, bunu belirleyemez" dedi.

Suudi Arabistan'ın İran ve Hizbullah'a yönelik açıklamalarınıysa, "Özellikle Hizbullah, bölgenin ve körfezin istikrarıyla oynarken buna karşı önlem almaları onların (Suudi Arabistan) hakkı" şeklinde yorumladı.

'İRAN SURİYE'DE RUSLARDAN MÜDAHALE TALEP ETTİ'

Suriye'yle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hariri, "Rusya'nın Suriye'ye müdahale kararı almasının Beşşar Esad'ın devrilmesiyle ilgisi yok. İran, Suriye'de başarısız olunca Ruslardan müdahale talebinde bulundu" dedi.

İSTİFA KARARI

Suudi Arabistan'a gitikten sonra Lübnan başbakanlığı görevinden ayrıldığını 4 Kasım'da duyuran Saad Hariri ardından, Cumhurbaşkanı Mişel Aun'un isteği üzerine istifasını ertelediğini açıklamıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar