Erkeklerin cinsel ilişkiye hayır demesinin ilginç nedenleri

Erkeklerin de zaman zaman sekse hayır dediği anlar olabilir, peki bunun altında yatan ilginç sebepleri öğrenmek ister misiniz?

Erkeklerin cinsel ilişkiye hayır demesinin ilginç nedenleri - Sayfa 1

Her ne kadar toplumumuzda kadınların sekse hayır dediği düşünülse de aslında her insan belli dönemlerde sevişmekten kaçabilir. Bunun sebebi kimi zaman fiziksel kimi zaman ise psikolojik olabiliyor. Ama merak etmeyin, tüm bunların elbette bir çözümü var. Partnerinizin neden seksten kaçtığını anlayabilirseniz bu problemi beraber çözmeniz mümkün. Listelist'in derlediği, işte erkeklerin sekse hayır demesinin altında yatan ilginç sebepler!

1 13
 
Erkeklerin cinsel ilişkiye hayır demesinin ilginç nedenleri - Sayfa 2

Depresyonda olabilir

McKenzie, depresyonun erkeklerde seks isteğini öldüren en büyük etkenlerden biri olduğunu söylüyor. Her yaştan erkek, hatta gençler bile, depresyon ile mücadele ederken cinsel isteksizlik yaşayabilir.

2 13
 
Erkeklerin cinsel ilişkiye hayır demesinin ilginç nedenleri - Sayfa 3

Ne yapabilirsiniz: Depresyonun bir karakter zayıflığı değil, bir hastalık olduğunu unutmayın. Psikolojik destek alarak bu durumu aşmanız mümkün. Yine de partnerinizin tedavi sırasında kullanması gereken antidepresanlar da cinsel isteksizliğe sebep olabilir. Yani ihtiyacınız olan şey aslında biraz zaman!

3 13
 
Erkeklerin cinsel ilişkiye hayır demesinin ilginç nedenleri - Sayfa 4

Testosteron seviyesi düşük olabilir

Bir erkek 40 yaşını geçtiğinde zamanla testosteron seviyesi düşmeye başlar. Bu tamamen fizyolojik bir durumdur. Fakat bazen erkekler, çok hızlı bir şekilde cinsel isteklerini kaybedebilir. Uzmanlar bu durumu antropoz olarak adlandırır. Antropoz dönemindeki erkekler, cinsel isteksizlik ile birlikte depresyon ve enerji kaybı yaşayabilir.

4 13