Elon Musk hakkında dava açıldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, elektrikli araba üreticisi Tesla'nın CEO’su Elon Musk hakkında menkul kıymetler dolandırıcılığı suçlamasıyla dava açtı.

Elon Musk hakkında dava açıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
28 Eylül 2018 Cuma 18:39

ABD’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, elektrikli araba üreticisi Tesla'nın CEO’su Elon Musk‘ı dolandırıcılık suçlaması ile dava etti. Elon Musk’ı yanlış ve yanıltıcı ifadeleri için dava eden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Musk’ın Tesla’daki CEO görevine devam etmesini de engellemeyi hedefliyor.

Suçlamanın ana nedeni ise Elon Musk’ın geçtiğimiz Ağustos ayında attığı bir Tweet. Söz konusu Tweet’te Elon Musk, şirket hisselerini toplayacağını ve hisse sahiplerine hisse başı 42o dolar ödeme yapılacağını duyurmuştu. Hissedarların bu anlaşmayı kabul edebileceği gibi hisselerini ellerinde tutabileceklerini de belirten Musk, Tesla hisselerini borsadan çekeceğini de Twitter üzerinden açıklamıştı.

"Tesla yatırımcılara zarar verdi"

Securities and Exchange Commission’nın dava haberinin ortaya çıkması ile birlikte Tesla hisselerinin yüzde 11 oranında düştüğünü de belirtelim. Musk tarafından yapılan duyurunun yanlış ve yanıltıcı ifadeler barındırdığını belirten ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu açıklamanın piyasayı kaosa sürüklediğini ve Tesla yatırımcılarına zarar verdiğini dile getirdi.

Dava edilmesinin arından bir açıklama da yayınlayan Elon Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun aldığı bu adaletsiz kararın onu çok üzdüğünü ve hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Her zaman şeffaf ve yatırımcıların çıkarına en uygun şekilde davrandığını belirten Musk, dürüstlüğün hayatındaki en önemli erdem olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar