e-Kayıt nasıl yapılır? e-Kayıt alan üniversiteler 2018

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kayıt sürecine girdi. Kazandıkları üniversitelere kayıt yaptıracak öğrencilerin merak ettiği konu ise e-Kayıt yani elektronik kayıt sistemi. Peki ya e-Kayıt nasıl yapılır? e-Kayıt alan üniversiteler 2018

e-Kayıt nasıl yapılır? e-Kayıt alan üniversiteler 2018
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
3 Eylül 2018 Pazartesi 09:49

YKS 2018 sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteler için kayıt süreci başladı. Üniversite kayıtlarında öğrencilerin dikkatini çeken konulardan biri de e-Kayıt. Üniversiteye kayıt olacak öğrenciler kayıt tarihlerini, e-Kayıt hakkında bilinmesi gerekenleri merak ediyor. e-Kayıt yaptırmak zorunlu mu? Hangi üniversiteler e-Kayıt alıyor? Detaylar haberimizde.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman 2018?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

e-Kayıt Nasıl Yapılır?

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir. Öğrenciler e-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.

Üniversite Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Neler?

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

e-Kayıt yapmak için tıklayın!

e-Kayıt Alan Üniversiteler 2018

OMÜ(Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi)

Elektronik kayıtlar 3-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Boğaziçi Üniversitesi

e-Kayıt tarihleri: 03 - 04 - 05 Eylül 2018

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi

3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılacak olan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.

Uludağ Üniversitesi

e-devlet üzerinden elektronik kayıtlar 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasından gerçekleĢtirilecektir. Elektronik kayıt bu sayfada “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-devlet Ģifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleĢtirilecektir. (Kayıt sorgulama iĢlemleri 24 saat içerisinde aktif olacaktır.)

Gaziantep Üniversitesi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar